Grifols es desploma al voltant d’un 14% a la borsa després d’un nou informe de Gotham

El fons baixista qüestiona un crèdit a Scranton més baix i que no preveu recuperar en efectiu

Pla general de la seu central de Grifols, situada a Sant Cugat del Vallès

Les accions de Grifols han caigut al voltant d’un altre 14% aquest dimecres, fins als 6,7 euros, després que Gotham City Research hagi publicat un altre informe que qüestiona les pràctiques comptables de la multinacional catalana.

Concretament, Gotham ha denunciat un crèdit de 321 milions d’euros a Scranton com a part d’un acord cash pooling -un instrument financer de concentració de la liquiditat-, però sense la intenció de recuperar aquest import en efectiu sinó en dividends.

En un nou informe, Gotham també critica que l’empresa s’erigeixi amb el compromís de “l’ètica i transparència” i l’acusa d’amagar informació als accionistes. “Creiem que Grifols hauria de parlar menys sobre els seus alts estàndards fins que no actuï d’una manera que ho corrobori”, assenyala el fons baixista, segons difon l’ACN.

Gotham sosté que des del seu darrer informe del 20 de febrer, on es posava en dubte la relació real entre la matriu i Scranton, la multinacional catalana va oferir més informació de forma selectiva a un grup d’analistes i no al públic en general, que no té accés a les trucades entre els representants dels inversors i la cúpula de l’empresa.

El fons també corrobora que no és l’únic que dubta de Grifols i es refereix a una anàlisi de Kepler, on fa constar que les transaccions entre les parts són” controvertides” i que la companyia “hauria d’aportar molta més informació” en els seus resultats anuals.

En una altra part de l’informe, lamenta que la direcció de Grifols hagi estat “altament crítica” amb la recerca de Gotham i les observacions “ofensives i falses” sobre el fons baixista. Segons sosté Gotham, Grifols ha donat part de raó al seu estudi després de “tres canvis destacats” en la governança de l’empresa des de la publicació del primer dels informes.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari