El Suprem rebutja la querella de Vox contra Sánchez i Puigdemont pel pacte d’investidura

El partit d’ultradreta els acusava de suborn, terrorisme, usurpació de funcions i negociacions prohibides

Seu del Tribunal Suprem a Madrid (ACN)

La sala penal del Tribunal Suprem ha inadmès a tràmit la querella presentada per Vox contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per l’acord d’investidura entre el PSOE i JxCat del novembre passat. El tribunal no aprecia indicis dels delictes que apuntava Vox, com suborn, encobriment i col·laboració amb el terrorisme, usurpació de funcions del poder judicial i negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics amb abús de funcions.

En la interlocutòria, l’alt tribunal diu que els acords són polítics i que hauran de ser desenvolupats per lleis, que ja tenen el control corresponent. En aquest sentit, indica que cap dels acords pot ser delictiu perquè no s’han dut a terme encara. El Suprem també recorda que ja va rebutjar una querella similar el febrer de l’any passat, després de la concessió dels indults als líders independentistes condemnats.

En la seva denúncia, Vox relatava tots els pactes entre Junts i el PSOE per investir Sánchez, i remarcava que eren contraris a la legalitat i als deures que el president espanyol té pel càrrec.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari