El govern espanyol descarta una reforma constitucional per garantir el dret a l’avortament

La ministra d'Igualtat creu que actualment "no es donen les condicions" per modificar la Carta Magna

La ministra d'Igualtat, Ana Redondo, a la Comissió de seguiment sobre el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere (Congrés dels Diputats)

La ministra d’Igualtat, Ana Redondo, ha tancat la porta aquest dimecres a la possibilitat de fer una reforma constitucional per garantir el dret a l’avortament. Preguntada per la remodelació aprovada aquest dilluns a França per incloure aquest assumpte a la Carta Magna, la ministra ha dit que a Espanya no es donen els consensos necessaris per fer aquest pas: “Una reforma constitucional que afecti els drets fonamentals és una reforma agreujada que exigeix uns consensos amplíssims que ara no s’estan produïnt“, ha afirmat.

“Crec que en aquest moment l’important és desenvolupar la llei, ser exigents amb les comunitats perquè col·laborin i encaminar-nos per la via ara oberta”, ha considerat Redondo, que ha insistit que la reforma de la Constitució requereix un procediment “agreujat” avalat per majories “imponents” i un referèndum. A parer de la ministra, amb la situació actual -la influència de Vox al Congrés i del PP– “no es donen les condicions per iniciar aquest procediment”.

En referència a les protestes i mobilitzacions del 8-M, la titular d’Igualtat ha tret pes a la divisió del moviment feminista i ha fet una crida a tota la població a “omplir els carrers i les places” per reivindicar la igualtat. “Espanya és un país feminista que està reconegut a escala global com un dels països que més ha avançat en matèria d’igualtat”, ha ressaltat en la presentació de la campanya institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari