Què retreu Lluís Llach al PSC i al PSUC?

Lluís Llach
Lluís Llach

El cantautor i exdiputat de Junts pel Sí Lluís Llach ha retret al PSC i al PSUC que no ajudessin el militant antifranquista Salvador Puig Antich, executat el 1974 per la dictadura del general Francisco Franco.

Llach, en un vídeo que s’ha comentat a les xarxes el darrer cap de setmana, ha manifestat que Puig Antich va rebre molt poc suport i, en particular, que “la gent que podia negociar amb l’Estat“, referint-se expressament al PSUC i el PSC, “van girar la cara, jo crec que van girar la cara”. “Aquell noi es va morir entre petites manifestacions a vegades de mares de famílies, de grups marginals i gent a les esglésies”, ha afegit.

En resposta a aquestes paraules, alguns usuaris de la xarxa social X han recordat que, en aquella època, Llach ja oferia concerts a TVE, la televisió pública fundada durant el règim de Franco. Uns altres, han repassat les arrels ultraconservadores i franquistes de la família del cantautor i algun ha destacat que el PSC no es va crear fins al 1978, mentre que el PSUC, legalitzat el 1977, no estava ni de bon tros en condicions de negociar res amb el franquisme a favor de Puig Antich el 1974.

En aquesta línia, l’exsenador de Podemos Óscar Guardingo ha atribuït al mateix Llach “més capacitat negociadora amb el franquisme -tota la seva família o RTVE, on actuava- que el PSUC o l’inexistent PSC.

“Ha perdut del tot la memoria o ha perdut del tot la vergonya”, ha conclòs l’exdiputat de Catalunya Sí Que Es Pot Joan Coscubiela com a possibles explicacions de les paraules de Llach.

(Visited 418 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari