L’executiu d’Aragonès considera una “mala notícia per la ciutadania” l’esmena dels comuns als pressupostos

La portaveu insisteix que no hi ha "cap escull" i pregunta a En Comú Podem si té "voluntat real" d'aprovar els comptes

Pere Aragonès i Laura Vilagrà

La portaveu del govern de la Generalitat de Catalunya, Patrícia Plaja, ha dit que l’esmena la totalitat dels comuns als pressupostos de la Generalitat per al 2024 és una “mala notícia per la ciutadania”. En la roda de premsa d’aquest dimarts, posterior a la reunió del Consell Executiu, Plaja ha afirmat que “sobre el Hard Rock no hi ha marge, i els comuns ho saben”.

La portaveu també ha assegurat que “no hi ha cap escull” que eviti l’acord. I, en aquesta línia, ha preguntat al grup de Jéssica Albiach si té la “voluntat real” d’aprovar els comptes. Plaja ha reiterat que En Comú Podem té una “molt bona proposta” damunt la taula, que es pot “modificar” durant les negociacions: “La voluntat d’un acord és total i plena”, ha garantit la portaveu.

Plaja ha afegit que si En Comú Podem no retira l’esmena, i si no hi ha pressupostos nous, es privarà la ciutadania dels beneficis que suposa el projecte dels comptes del 2024, que ha recordat que són els “més alts” de la història: “I serà per interessos partidistes”, ha afegit. La portaveu del govern català ha insistit que la voluntat d’arribar a un acord amb els comuns és “total i plena”.

Per a Plaja, “poden i han d’aportar totes les seves reivindicacions, i el govern les tindrà en compte”. Així mateix, Plaja ha manifestat que si el que els comuns posen a la taula és “viable i possible”, tindran el vistiplau de l’executiu, i així serà inclòs en els pressupostos: “Se’ls podran sentir seus”, ha conclòs.

La portaveu confia que els comuns “no siguin capaços” de tombar els comptes només per “càlculs partidistes”. “Ara ja és una evidència que el Hard Rock només és una excusa”, ha opinat Plaja. L’executiu continuarà negociant “amb la millor de les voluntats” amb la formació d’Albiach, en una negociació encara “viva”.

“Hem de saber si els comuns tenen voluntat real de negociar els pressupostos, o si és una simple estratègia perquè ja tenen la idea que no els aprovaran, i el Hard Rock és l’excusa per justificar la decisió ja presa”, ha advertit Plaja.

(Visited 31 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari