Gay assegura que BWAW és “un esdeveniment necessari per a avançar cap a la igualtat de gènere”

Inauguració del BWAW

La quarta edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW) ha començat en el dia d’avui consolidant-se com a esdeveniment de referència en matèria d’igualtat en l’àmbit empresarial. La jornada d’avui ha posat de manifest els reptes que té la societat i l’entorn empresarial per a accelerar cap a la paritat real en sectors clau de l’economia, i en àrees on les dones han estat més infrarepresentades, com és la indústria.

L’acte inaugural de BWAW ha estat presidit per la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, Maria Eugènia Gay, qui ha estat acompanyada per la sotssecretària d’Hisenda del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública, Pilar Paneque; la secretària general del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Georgina Oliva; el delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro; el director general de la Fundació Incyde, Javier Collado; i la directora general del CZFB, Blanca Sorigué.

La segona tinenta d’alcaldia, Maria Eugènia Gay, ha afirmat que “tenim molts reptes, per això iniciatives com BWAW són molt importants. Cobrem un 17% menys i és necessari garantir la igualtat. Establir sinergies i avançar junts. A mesura que les dones accedeixen al poder, cauen les barreres”.

Pel seu cantó, Blanca Sorigué ha destacat que “és un orgull formar part d’aquesta iniciativa que busca transformar el present i el futur de totes les dones del món, creant un espai on el talent femení pugui explotar tot el seu potencial en igualtat, sense biaixos de cap mena”.

En el tancament de l’acte, el delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro, ha assegurat que “vivim un moment clau per a construir un futur sòlid, brillant i igualitari per a totes i tots. Des de l’entitat advoquem fermament per la col·laboració, la transparència i l’activisme per a tancar la bretxa. Hem de tractar aquest tema units i sense tabús, el talent femení és essencial per al desenvolupament econòmic i social”.

La dona en els alts càrrecs jurídics

Una vegada acabada la inauguració, han començat les diferents ponències que es desenvoluparan durant el dia d’avui fins al dijous 7 de març amb 67 speakers de primer nivell. En aquest sentit, la jornada ha començat amb la vertical BLegal i la ponència “La presència de la dona en els alts càrrecs jurídics” amb el moderador Joan Roca, president executiu de Roca Junyent i el panell: Sonia Gutiérrez, magistrada del Consell General del Poder Judicial; Susana Ferrer, vicedegana del ICAB i Susana Sampedro, inspectora cap de la Policia Nacional.

Les xifres presentades en la ponència són crucials per a entendre el paper de la dona en el sector jurídic: a Espanya hi ha 5.300 jutges i magistrats, dels quals 3.000 són dones; el 60% dels despatxos grans estan representats per dones, però només el 20% està dirigit per elles, i només el 16% del cos de la Policia Nacional és femení. Per a accelerar el paper de la dona en aquests sectors, s’ha recalcat la necessitat de la formació, l’esforç i la pedagogia, la cerca de referents tant masculins i femenins per a entendre que es pot arribar als alts càrrecs, i la necessitat d’aparcar la síndrome d’impostora a un costat per a poder progressar en la carrera professional.

Lideratge femení en el sector públic

Més tard, el BWAW s’ha centrat en la vertical BPublic i la ponència “El lideratge femení en el sector públic” amb Pere Navarro com a moderador i el panell: Pilar Paneque, sotssecretària d’Hisenda del Ministeri d’Hisenda del Govern d’Espanya; Esteve Crespo, director a Catalunya d’RTVE; Marta Elia, secretària general de Transport Terrestre del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible; i Catalina Grimalt, subdirectora general d’Organització i Recursos Interns del Port de Barcelona.

En el sector públic hi ha més d’un 50% de dones, però al parc mòbil de l’Estat, només hi ha un 6% de conductores. L’impuls legislatiu, mesures com incrementar el salari mínim i la creació de xarxes de suport són mesures essencials per a augmentar la participació de la dona en aquests àmbits. A més, l’administració pública està vivint un moment de relleu generacional, cosa que pot ser una oportunitat per a atreure nou talent femení. En el cas d’RTVE, té un ferm compromís amb la igualtat de tracte i d’oportunitats, amb un pla d’igualtat que és referent a Espanya i a nivell europeu, vetllant també per la paritat en tots els seus continguts audiovisuals.

Desafiaments en la Indústria 4.0

La jornada ha avançat amb el panell “Desafiaments als quals s’enfronten les dones en la indústria 4.0” en el fòrum del BIndustry 4.0. Blanca Sorigué ha actuat com a moderadora en el panell de: Paulina Juárez, Sènior Vice President de Kion Group; José Carlos Cabaleiro, director general de AUSSA; Mireia Bonilla, Gerent Production Development a Seat; Anna Sánchez CIO & CDO, de Volkswagen Group España Distribució i Oriol Alcoba, director general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Tal com s’ha posat de manifest durant la sessió, en la indústria hi ha una ocupació femenina inferior al 25%, hi ha 700.000 dones professionals per cada dos milions d’homes en el sector. I només el 9% de les dones ocupen càrrecs d’alta direcció com CEOs. Si ens enfoquem també en les noves professionals, com les relacionades amb la IA, també hi ha una infrarepresentació, ja que només el 22% de dones es dediquen a la Intel·ligència Artificial.

Una de les conclusions de la taula ha girat entorn de les noves generacions. Encara hi ha molt poques nenes que tinguin interès en enginyeries tècniques. Cal marcar-se un objectiu de diversitat, de riquesa de perspectives, per a disposar d’entorns més dinàmics i col·laboratius. Una altra de les claus ha estat l’escassetat del talent en el sector; per a impulsar aquest àmbit és primordial la capacitació, també en qüestions de lideratge i de soft skills. En resum, cal continuar generant referents en el món tecnològic, ja que són perfils molt necessaris, i els femenins estan decreixent, i no s’està animant a les joves a estudiar les carreres STEM. Les empreses tenen una alta demanda pel talent femení en les àrees digitals.

Aquesta tarda, s’ha celebrat l’última ponència del dia en la vertical del BMultilateral “Principals prioritats en la relació del multilateralisme”. A càrrec de Anwar Zibaoui, Coordinador General de ASCAME i amb el panell: Amaia Celaya, assessora en pràctiques humanitàries, de l’ONU i CE; Rosa Cañadas, presidenta de la Fundació Tanja, Talea Capital; Mercè Conesa, CEO de Barcelona Global; i Teresa Pedrosa, inspectora de Treball i Seguretat Social del Govern d’Espanya.

La jornada de demà, dia 6 de març, tractarà sobre les perspectives de gènere en la producció audiovisual; el lideratge femení en els RRHH; reciclatge professional com a segona oportunitat; el foment de les polítiques paritàries des de les grans corporacions i la connectivitat en el món des de la perspectiva de gènere.

(Visited 243 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari