El Suprem obre causa penal contra Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg per terrorisme en el cas Tsunami

La fiscalia s'havia pronunciat en contra d'investigar l'expresident i el secretari quart de la Mesa del Parlament

Carles Puigdemont

La sala penal del Tribunal Suprem ha acordat per unanimitat declarar la seva competència i obrir causa penal contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i el secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, per un delicte de terrorisme en el cas Tsunami Democràtic. El magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón havia enviat una exposició raonada perquè el Suprem assumís la causa, ja que tant Puigdemont com Wagensberg són aforats. La Fiscalia del Suprem, però, s’hi havia acabat pronunciant en contra. El Suprem designa com a instructora la magistrada Susana Polo.

Els magistrats consideren “necessari i pertinent” que Puigdemont i Wagensberg “siguin cridats al procediment per ser escoltats com a investigats amb tots els drets i garanties previstos en l’ordenament jurídic”, una diligència d’investigació que no pot realitzar l’instructor, en referència a García-Castellón, sinó la sala segona del Suprem, ja que són aforats.

L’alt tribunal adopta aquesta decisió després d’analitzar l’exposició raonada elevada per García-Castellón. El Suprem també declara la seva falta de competència per instruir i en el seu cas jutjar les altres deu persones investigades en aquest cas. Considera que no s’adverteix una unitat que no es pugui escindir en aquest cas per acceptar la competència respecte a persones no aforades.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari