Sánchez, a Feijóo: “Nosaltres vam arribar per desterrar la corrupció, vostè va arribar a liderar el PP per tapar-la”

El líder del PP assegura que el president espanyol tenia coneixement de la trama des de fa tres anys i ho va ocultar

Pedro Sánchez

El president espanyol, el socialista Pedro Sánchez, i el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, han mantingut un tens cara a cara a la primera sessió de control al govern en el Congrés dels Diputats després del cas Koldo i l’enfrontament del PSOE amb l’exministre José Luis Ábalos. El líder de PP ha assegurat que Sánchez tenia coneixement del cas des de fa “com a mínim tres anys” i el va tapar. “Aquesta trama està instal·lada al cor del seu govern”, ha dit.

En la seva rèplica, Sánchez ha assegurat que el seu executiu és “implacable i incompatible amb la corrupció”, i ha recordat al líder del PP que “per a ser creïble en el seu paper de Torquemada, Feijóo hauria de tenir un altre currículum”. Sánchez ha dit que “nosaltres vam arribar al govern per desterrar la corrupció, i vostè va arribar al capdavant del PP per tapar-la”.

Sánchez i Feijóo s’han enfrontat en paral·lel a la ronda d’entrevistes que ha ofert aquest dimecres al matí l’exministre Ábalos, que ha negat cap mena d’enriquiment durant la seva etapa com a ministre i ha justificat la seva decisió de no abandonar l’acta de diputat, tot i les peticions del PSOE.

El líder del PP ha anat directe a la qüestió. Ha assegurat que Sánchez va cessar Ábalos com a ministre fa tres anys perquè “sabia el que passava al ministeri”, i posteriorment el va recuperar com a diputat al Congrés “perquè sabia el que estava passant al seu partit”. Segons Feijóo, la caiguda d’Ábalos “despulla” Sánchez.

“No vingui amb el ventilador ni amb excuses, perquè el jutge està investigant el seu govern i el seu partit”, ha dit Feijóo, i “vostè i el seu partit porten dies intentant convèncer que el personatge del manual de resistència (en referència a Koldo García) no era ningú al PSOE ni al govern i actuava pel seu compte”. “Deixi d’insultar la intel·ligència dels espanyols cada dia”.

En la seva rèplica, Sánchez ha afirmat que genera “vergonya” que Feijóo “pensi que pot treure rèdit polític de la corrupció” venint “del partit que ve” i “arribant a liderar-lo com va arribar a liderar-lo”. “Aquest és un govern implacable amb la corrupció i incompatible amb la corrupció, un govern que no tapa la corrupció i la combat cara a cara amb fets i accions, col·laborant amb la justícia, creant una comissió d’investigació, i assumint responsabilitats polítiques, és a dir, tot el contrari al que fa el PP”, ha dit Sánchez.

En aquest marc, el president espanyol ha insistit que contràriament al que va fer el PP, el seu govern “ni assenyalarà la justícia ni utilitzarà una policia patriòtica per perseguir oponents polítics, ni destruirà a cops de martell les proves requerides pels jutges”.

“Aquest govern col·labora amb la Justícia, ret comptes al parlament i assumeix responsabilitats polítiques. Nosaltres vam arribar al govern per desterrar la corrupció, i vostè va arribar al capdavant del PP per tapar-la”, ha dit Sánchez abans de preguntar-li a Feijóo “perquè va caure Casado”. Ell mateix ha respost: “Va caure per denunciar una trama de corrupció, i Feijóo està dret per tapar i tolerar aquesta corrupció”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari