Vint organitzacions internacionals signen un manifest en “solidaritat” amb els acusats en el cas Tsunami Democràtic

Entitats socials demanen retirar els càrrecs de terrorisme perquè són contraris a les normes internacionals de drets humans

Activistes de Tsunami, el dia del Barça-Madrid
Activistes de Tsunami, el dia del Barça-Madrid

Vint organitzacions internacionals de la societat civil entre les quals hi ha el Fòrum Cívic Europeu, Amnistia Internacional i l’Organització Mundial Contra la Tortura han signat un manifest en “solidaritat” amb els encausats per terrorisme en el cas del Tsunami Democràtic. En l’escrit, les organitzacions expressen la seva “urgent preocupació per les restriccions al dret de reunió pacífica a Espanya” i demanen a les autoritats que protegeixin les llibertats fonamentals i retirin els càrrecs de terrorisme.

“Els recents incidents restrictius contra activistes catalans acusant-los de terrorisme soscaven els compromisos del país amb les normes internacionals de drets humans i el dret de la Unió Europea”, assenyala el manifest, que recorda que, segons el dret internacional, “les reunions pacífiques poden en alguns casos ser inherents o deliberadament pertorbadores i requerir un grau significatiu de tolerància”. En aquest sentit, les organitzacions signants consideren que les acusacions de terrorisme “contravenen” les normes internacionals de drets humans i “creen un efecte paralitzador en el compromís cívic”.

Per tot això, l’escrit demana que es retirin els càrrecs de terrorisme, i recorda que les autoritats han de garantir els drets fonamentals: “En solidaritat amb els catalans que enfronten les acusacions, demanem la retirada immediata dels càrrecs de terrorisme. Les autoritats estatals tenen el deure de protegir i facilitar els drets fonamentals, no reprimir-los”, conclouen les organitzacions socials.

“El dret de reunió pacífica és una pedra angular de les societats democràtiques, consagrat tant en el dret nacional com en l’europeu i internacional. És un dret fonamental que permet a les persones expressar les seves opinions i participar en el debat públic sense por de la repressió”, destaca el manifest, que lamenta la “tendència” que ha aparegut en els últims anys a Europa de restringir el dret de reunió pacífica i el de protesta, com en el cas d’Espanya, França, el Regne Unit i Itàlia.

(Visited 60 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari