Mercadona supera les 100.000 persones en plantilla, totes amb contractes fixos i de qualitat

Treballadores de Mercadona

Mercadona aconsegueix una nova fita: superar les 100.000 persones en plantilla, totes elles amb contractes fixos i de qualitat, fet que reflecteix la seva aposta ferma i constant per incorporar talent com a factor clau del seu projecte. En concret, la cadena de supermercats físics i de venda online va tancar el 2023 amb una plantilla composta de 104.000 persones -98.700 a Espanya i 5.300 a Portugal-, després de crear 5.000 llocs de treball en l’últim exercici.

En els darrers anys, i fonamentalment des de l’inici de la brutal transformació de Mercadona a finals del 2016, l’evolució de la plantilla ha estat destacada per consolidar un model d’empresa més digital, productiu i sostenible. Des de llavors, la companyia ha creat fins a 25.000 nous llocs de treball, xifra que en termes relatius suposa un increment del 32 %. És un orgull poder dir que ja som una família de més de 100.000 persones, el compromís de les quals ens ha permès d’aconseguir els reptes marcats malgrat el context d’incertesa que hem viscut els darrers anys“, declara Paula Llop, directora de Responsabilitat Social de Mercadona.

Pel que fa al perfil de la plantilla, el percentatge més gran de persones (el 39 %) té edats compreses entre els 40 i 49 anys; el 29 % tenen entre 30 i 39 anys; un 16 % són majors de 50 anys, i un altre 16 % són joves de fins a 29 anys. Com que és una companyia de supermercats, el gruix de la plantilla (el 82 %) desenvolupa la seva feina en botigues, un 12 % en logística i el 6 % restant en oficines. El 61 % del total de la plantilla són dones, i creix el percentatge de directives a la companyia, que al tancament de l’exercici ha arribat al 47 %.

Conscient que les treballadores i els treballadors són el millor actiu dels clients i essencials per al creixement empresarial, Mercadona advoca per una ocupació estable i de qualitat, amb sous per sobre de la mitjana del sector. A més, per garantir el poder adquisitiu de la plantilla, en el marc del seu Model de Qualitat Total ha millorat un any més tant el salari base com els complements existents, amb una pujada salarial d’acord amb l’IPC, que ha situat el salari mínim a la companyia en 1.553 euros bruts al mes (un 17 % superior al salari mínim interprofessional).

A això se suma una aposta per la formació, la projecció professional i l’impuls del talent. En el balanç del 2023 i, concretament, en matèria de formació, cal destacar els 110 milions d’euros destinats a consolidar i millorar les habilitats i els coneixements de la plantilla, que s’han concretat en més de 3,4 milions d’hores de formació. Així mateix, 2.221 treballadores i treballadors han estat promocionats a llocs de més responsabilitat, prova que Mercadona és un projecte empresarial que permet al seu equip créixer al ritme que creix la companyia.

(Visited 170 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari