Els pagesos tallen l’AP-7 i l’N-II a Pontós, l’A-2 a Soses i Tàrrega i el pas fronterer del Coll d’Ares

També està tallada l'N-240 a Almacelles, la N-230 a Alfarràs, o l’N-152 a Puigcerdà, sentit França

Pagesos mobilitzats - Foto ACN: Gemma Tubert i Gerard Vilà

Els pagesos han tornat a tallar carreteres arreu de Catalunya aquest dimarts per reclamar millores en el sector agrari, entre les quals la reducció de la burocràcia, canvis en les mesures per pal·liar els efectes de la sequera i solucions contra la competència deslleial que consideren que pateixen de proveïdors de fora de la Unió Europea.

De matinada, els pagesos gironins han tallat l’AP-7 i l’N-II a Pontós, a l’Alt Empordà, on han tirat caixes de verdures i fruita de camions atrapats. Han obert els camions que porten productes procedents del Marroc i els han buidat la càrrega, posant els productes en alguns dels palets de les furgonetes del Banc dels Aliments que s’han desplaçat fins a l’autopista. A mig matí, han deixat marxar els camioners atrapats, però mantenen el tall.

Els manifestants també han bloquejat l’A-2 a Soses i Tàrrega, en els dos sentits, i també el pas fronterer del Coll d’Ares, on plantegen mobilitzar-se amb pagesos de França. També està tallada l’N-240 a Almacelles, la N-230 a Alfarràs, o l’N-152 a Puigcerdà, sentit França. Els pagesos protesten a l’espera de com evolucioni la nova reunió que està previst que tinguin aquest migdia els seus representants amb el Departament d’Acció Climàtica.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari