Cid insta ERC a dir ‘no’ al PSC amb els pressupostos

Els comuns creuen que Aragonès ha de "posar límits" als socialistes

El portaveu del grup parlamentari dels comuns, David Cid, intervenint durant la sessió de control (ACN)

El portaveu d’En Comú Podem al Parlament, David Cid, ha instat ERC a atrevir-se a dir no al PSC pel que fa a les condicions per aprovar pressupostos. “Estem en un país en què el cap de l’oposició es pensa que és el president de la Generalitat i en què el president de la Generalitat no exerceix les seves funcions”, ha lamentat Cid en una entrevista a RTVE, en la qual ha considerat que tirar endavant el planejament urbanístic del Hard Rock és una “decisió política” i no administrativa, com defensa el govern català.

En aquest sentit, el portaveu dels comuns ha assenyalat que l’executiu que presideix Pere Aragonès ha de decidir si vol pressupostos perquè “la pilota està a la seva teulada”, i ha destacat que “els 33 diputats del PSC valen igual que els nostres vuit diputats per aprovar els comptes”. “ERC ens coneix i sap que som gent de paraula. Quan diem una cosa ho mantenim fins al final. (Jéssica) Albiach li ha traslladat des de fa mesos a Aragonès que s’han de posar límits al PSC“, ha insistit Cid.

El diputat dels comuns creu que el president del govern espanyol i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha ordenat al primer secretari del PSC, Salvador Illa, donar suport als pressupostos de la Generalitat i ha afegit que el seu partir prendrà la decisió des de Catalunya. D’altra banda, pel que fa a l’Ajuntament de Barcelona, el portaveu dels comuns ha afirmat que ERC no vol que el seu partit entri al govern del consistori per “càlcul electoral”: “Hi ha la por que els comuns tornin a liderar el govern de la ciutat”, ha assegurat Cid, que ha insistit a condicionar el suport als comptes del consistori a entrar al govern municipal.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari