Palafrugell suspendrà un any les llicències per fer piscines i en sancionarà 11 que es van omplir tot i la prohibició

La mesura es portarà al ple de dimarts que ve

Imatge aèria d'una piscina del municipi (Ajuntament de Palafrugell)
Imatge aèria d'una piscina del municipi (Ajuntament de Palafrugell).

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) suspendrà durant un any les llicències per construir noves piscines al municipi. La mesura es tractarà aprovar al ple de dimarts que ve. L’alcalde, Juli Fernández, diu que l’actuació respon a la voluntat d’adequar “el Pla d’Ordenació Urbana en relació a les piscines per tal d’afrontar els reptes del canvi climàtic i, per tant, adequar es dimensions, les fondàries i la gestió eficient de l’aigua entre altres aspectes on el paradigma urbanístic ha canviat en relació als darrers anys”. A més, el consistori obrirà 11 expedients sancionadors a piscines que tenien llicència de construcció però que no han respectat la prohibició d’omplir-les per la sequera.

El consistori ha volgut fer un pas més per ampliar les actuacions que estan fent per evitar al màxim la despesa d’aigua al municipi dins la situació actual d’emergència per sequera. El ple del proper dimarts abordarà la proposta de l’equip de govern de suspendre durant un any les noves llicències per fer piscines.

La mesura arriba després que l’Ajuntament hagi detectat -fruit de les inspeccions que s’han estat fent- que hi ha alguns particulars que no han respectat la prohibició vigent d’omplir-les. Per això, se sancionarà 11 propietaris de piscines.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari