L’Ajuntament de Barcelona aprova ajudar les famílies a estalviar aigua

La proposta insta a vigilar l'alt consum dels hotels

Ple de l'Ajuntament de Barcelona

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició que insta a fomentar l’estalvi d’aigua, sobretot als establiments turístics amb alts consums, i a promoure ajuts per a les famílies vulnerables i les que instal·lin dipòsits pluvials a les cobertes.

La proposició, presentada per Barcelona en Comú i transaccionada amb el PSC, s’ha aprovat amb una rebaixa respecte a l’original, gràcies al suport d’ERC, malgrat el vot contrari de PP i Vox, que han instat a transvasar aigua de l’Ebre a la capital catalana.

TriasxBCN s’inclinava per votar a favor, però la intervenció de Janet Sanz (BComú) carregant contra el consum d’aigua del turisme, ha fet que la marca de Junts al consistori barceloní s’abstingués, difon l’ACN.

El text afirma que cal ajudar les llars en l’estalvi i el cost de l’aigua, reutilitzar i regenerar sempre que sigui possible i penalitzar els usos sumptuaris d’aigua del sector turístic. Amb aquest objectiu s’impulsarà ajudar totes les llars de Barcelona amb una convocatòria pública de subvencions per tal de reduir el consum domèstic un 30% mitjançant la renovació dels aparells d’aigua a casa, instal·lació de dipòsits pluvials a les cobertes, i altres. També es reforçaran els Punts d’Assessorament Energètic per tal que les famílies vulnerables puguin gestionar les sol·licituds de tarifa social de l’aigua.

La proposició també insta l’AMB a estudiar la viabilitat de crear un nou epígraf en la tarifa de l’aigua potable que segregui els establiments turístics de l’actual epígraf de consums comercials i que penalitzi, en el marc de les seves funcions de vigilància en tant que entitat subministradora del servei, els grans consums d’aigua que siguin anormalment alts i que reforci la seva capacitat inspectora en coordinació amb BCASA.

També s’ha acordat incorporar, en la futura ordenança per a la reutilització i estalvi de l’aigua, l’obligació d’instal·lació en un termini de 5 anys de sistemes de reutilització d’aigües grises per aquells establiments turístics amb grans consums d’aigua, posar en servei les infraestructures d’aigua freàtica projectades o iniciades al mandat passat i estudiar l’impacte de mesures d’estalvi d’aigua als casals d’estiu d’infants, equipaments esportius de titularitat municipal i activitats associades.

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari