García-Castellón admet que va mentir a França per aconseguir que li passessin informació sobre ETA

El magistrat va dir a les autoritats franceses que el seu home més buscat estava a Espanya però no era cert

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón (Antena 3)

El magistrat de l’Audiència Nacional que instrueix la causa de Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón, ha reconegut que va mentir a França per aconseguir que li passessin informació sobre ETA. En un vídeo que ha penjat la periodista de RTVE Silvia Intxaurrondo a les seves xarxes d’una xerrada del magistrat el passat 5 d’octubre, ell mateix explica que va dir a les autoritats franceses que el seu home més buscat, acusat de matar el prefecte de Còrsega, estava a Espanya, però no era cert. El seu objectiu era signar un acord perquè les autoritats franceses li passessin informació sobre procediments oberts contra membres d’ETA. Inicialment, s’hi van negar, però van rectificar gràcies a la mentida de García-Castellón.

El jutge ha explicat que van tenir una reunió a l’Escola Judicial de Bordeus i els francesos van rebutjar un intercanvi immediat d’informació perquè eren dades sumarials. “Jo recordo que la situació era horrible, perquè teníem molts morts anuals, amb totes les extorsions”, ha argumentat el magistrat, que ha explicat que va mentir-los per aconseguir que signessin l’acord.

Ell mateix assenyala que feia uns anys havien matat el prefecte de Còrsega de dos trets, i l’autor, Yvan Colonna, era l’home més buscat a França. “Estava desaparegut i havien passat quatre anys. En aquell entorn d’aquella tensió que veus que no t’ho donen, a mi se’m va ocórrer dir una mentida: ‘Molt bé, però Colonna està localitzat a Espanya, quan el detinguem no us passarem la informació'”, relata.

Fins i tot els va dir que estava al voltant de la Costa del Sol. García-Castellón apunta que les autoritats franceses van demanar temps, van sortir fora, van parlar i després van accedir a signar l’acord d’intercanvi d’informació, tot i que posteriorment, segons ell, “no el van complir o el van complir quan van voler”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari