Mitjans de Rússia i de l’independentisme coincideixen a barrejar els EUA en el suport a la independència de Catalunya

Sputnik Mundo i elMón pretenen minimitzar el paper de la trama russa en el procés i desviar l’atenció cap a George Soros o Donald Trump

Article de Sputnik Mundo acusant Soros d'estar darrere la desestabilització d'Europa pel suport a la independència de Catalunya

Mitjans de comunicació afins al Kremlin i independentistes catalans coincideixen, aquests dies, en difondre informacions que treguin del focus informatiu la trama russa del procés i pretenen culpar els Estats Units o el financer George Soros de la desestabilització que podria provocar a Europa la secessió de Catalunya. Sputnik Mundo ho ha fet en l’article “Es va ocultar la realitat: qui va estar realment darrere del procés d’independència a Catalunya?”, publicat el 16 de febrer. En una línia similar, elMón va publicar el dia abans un article amb el títol “La Guàrdia Civil barreja Trump i les seleccions catalanes buscant el finançament de l’exili”.

Els dos articles tenen com a objectiu minimitzar el paper de la trama russa en el procés, una investigació dirigida pel jutge Joaquín Aguirre en la qual contempla que l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont incorregués en el delicte de traïció per buscar el suport del Kremlin a la independència de Catalunya.

A l’article de Sputnik Mundo, l’agència de notícies internacionals que depèn del Kremlin, s’hi inclouen opinions de l’ex-eurodiputat Javier Couso, el comunicador César Vidal, que ha passat per la COPE i EsRadio, i Juan Antonio de Castro, autor del llibre “Soros, trencant Espanya”. La tesi de la informació és que bona part dels diputats del Parlament Europeu estan controlats per Soros i que, per això, van votar una resolució que reclama que s’investigui les relacions de Puigdemont amb emissaris del Kremlin. Per l’autor, Yarisley Urrutia, la trama russa és una intoxicació informativa teledirigida des dels Estats Units i el Regne Unit. Couso diu que la trama russa és una invenció que va ser posada en circulació per “periodistes vinculats no només a agències, ONGs o instituts d’investigació, sinó directament pagat per la intel·ligència britànica”. De Castro assegura que “el centre del cop català estava a la Fundació Open Society de Georges Soros i no a Rússia” mentre que Vidal implica en l’operació l’empresari Jaume Roures, de qui diu que és l’home de Soros a Catalunya, i destaca que “cap dels colpistes va fugir a Rússia. Però es va ocultar la realitat i es va crear un relat alternatiu”.

ElMón també desautoritza la pista de la trama russa i la barreja amb altres suposats sospitosos de participar en la promoció del procés citant un informe policial sobre el seu finançament entregat al jutge Aguirre. L’article considera que la vinculació de Puigdemont i l’independentisme amb emissaris i espies del Kremlin es basa en una “estranya relació per fer aparèixer el fantasma rus en el finançament del procés” i assegura que “els analistes de la Guàrdia Civil apunten al Regne Unit i als Estats Units cosint una relació extraordinària no deixant de banda la trama russa”. Quico Sallés, autor de l’article d’elMón, explica que l’informe policial té com a punt de partida el material i els àudios extrets del telèfon mòbil intervingut a Víctor Terradellas, ex-cap de Relacions Internacionals del partit de Puigdemont, que ha reconegut als mitjans de comunicació i davant el jutge que va negociar amb polítics i empresaris russos el suport a la independència. Al seu telèfon els investigadors hi van detectar , segons Sallés, “una suposada connexió nord-americana amb l’equip de l’expresident dels Estats Units Donald Trump i, fins i tot, un misteriós banquer de Sudan del Sud disposat a finançar ‘ambaixades catalanes arreu del món’”.

(Visited 261 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Mitjans de Rússia i de l’independentisme coincideixen a barrejar els EUA en el suport a la independència de Catalunya”

  1. Seria menys delicte de traïció si el suport internacional a l’independència fos dels EUA, Soros, el Regne Unit o Sudan del Sud que si el suport vingués de Rússia?

    Respon

Feu un comentari