Junts, CUP i comuns pressionen Aragonès perquè es decideixi sobre el Hard Rock per aprovar els pressupostos

Batet proposa reduir l'impost de successions i el president català li recorda que va votar a favor de la normativa actual

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El Hard Rock ha centrat la sessió de control al president de la Generalitat, Pere Aragonès, aquest dimecres al ple del Parlament de Catalunya. Els grups de Junts, CUP i En Comú Podem han collat Aragonès perquè es decideixi sobre el projecte si vol rebre el seu suport per aprovar els pressupostos.

Junts i PSC hi estan a favor; i CUP i els comuns, en contra. Aragonès ha argumentat que l’executiu tramitarà el projecte d’acord amb la normativa urbanística, garantint la sostenibilitat de qualsevol iniciativa, i ha recordat que una majoria del Parlament està a favor de Hard Rock.

El president de Junts, Albert Batet, ha proposat reduir l’impost de successions, i Aragonès li ha recordat que el mateix Batet fa votar a favor el 2020 de la normativa actual d’aquest impost.

Batet ha etzibat a Aragonès que el seu Govern necessita un “acord de claredat sobre què farà amb el Hard Rock” i li ha preguntat si, per tirar endavant els pressupostos, incomplirà amb el PSC o els comuns, ja que depèn del suport de tots dos, però aquestes formacions mantenen posicions oposades.

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid, ha subratllat que la seva formació s’obre a pactar els pressupostos amb l’executiu, però ha alertat que no ho farà si el Govern “no es planta” en contra de Hard Rock. “Ja li dic que no hi serem”, ha avisat el portaveu, en aquest escenari.

A la rèplica, Aragonès ha preguntat si “de debò” els comuns permetran descarrilar els pressupostos només pel projecte de Hard Rock, que ha recordat que ja té uns “mecanismes” de tramitació pròpia, i que compta amb una majoria parlamentària a favor. “Sacrificarem tot això per un sol projecte? És moment de la responsabilitat”, ha conclòs el president català.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari