Montero reitera que l’amnistia ha de ser “constitucional” i veu “impensable” que no hi hagi acord

La número dos del PSOE nega que la política d'aliances amb ERC i Bildu hagi castigat els socialistes a Galícia

La vicesecretària general del PSOE i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero (PSOE)

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Jesús Montero, ha insistit aquest dimarts en una entrevista a la Cadena Ser que la llei d’amnistia que surti del Congrés dels Diputats ha de ser “constitucional”, i ha apuntat que “tant de bo” el PSOE i Junts assoleixin un acord “en les pròximes hores o dies” per poder “passar pàgina” al conflicte a Catalunya. Segons Montero, els socialistes van demanar una pròrroga de quinze dies en la tramitació al Congrés de manera “preventiva” perquè “no hi hagi cap problema amb continuar debatent i dialogant”. Ara per ara, ha dit, és “impensable” que no s’assoleixi un acord que ha d’aplanar també el camí dels pressupostos generals de l’Estat, per al que el govern espanyol ja “treballa intensament”.

María Jesús Montero ha negat que la política d’aliances del PSOE al Congrés amb partits com ERC i Bildu estigui passant factura als socialistes. “Cal llegir la realitat que expressa la sobirania popular, perquè els blocs es mantenen intactes, i en el cas de Galícia el BNG està a favor de la llei d’amnistia”, ha dit. A més, considera que el vot del BNG tornarà al PSOE a les eleccions generals, perquè els ciutadans han percebut que els nacionalistes gallecs s’han erigit en “motor del canvi”, i per tant aquest “vot prestat” tornarà als socialistes a les següents eleccions. “Aquesta és la crida que hem de fer a un electorat que continua essent-hi”, ha dit la vicepresidenta.

Montero també ha rebatut les manifestacions del president de Castella-la Manxa, el socialista Emiliano García-Page, que demana una “reflexió” al PSOE després de les eleccions i va afirmar que “s’alegra” que el guanyador de les eleccions gallegues “no sigui Puigdemont”. “Em resulta incomprensible que Page digui això, perquè quan es juga a un equip s’ha de saber la samarreta que es porta”, ha dit Montero.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari