La Generalitat presenta un recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’habitatge del govern central

El Consell de Garanties Estatutàries ha conclòs que la norma vulnera competències exclusives que fixa l'Estatut

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, a la reunió del Consell Executiu amb la vicepresidenta del govern català, Laura Vilagrà (Premsa Govern)

El Consell Executiu del govern català ha aprovat aquest dimarts presentar un recurs al Tribunal Constitucional (TC) contra diversos articles de la llei d’habitatge elaborada pel govern central. Concretament, recorrerà 11 articles, sencers o alguns apartats, i dues disposicions transitòries de la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l’habitatge, després que el Consell de Garanties Estatutàries hagi emès un informe, a petició de l’executiu català, que conclou que la norma vulnera les competències exclusives que l’Estatut concedeix a la Generalitat en aquesta matèria.

Segons el Consell, aquests articles i disposicions vulneren les competències de la Generalitat en matèria d’habitatge, d’urbanisme o totes dues alhora, i no tenen empara en la Constitució. A més, també troba vulneració del principi d’autonomia financera i d’autonomia de despesa de la Generalitat.

Per al govern català, tal com està redactada la llei d’habitatge es podria permetre el desenvolupament d’una política pública de l’administració central en matèria d’habitatge que desplaçaria la política pública pròpia de la Generalitat. La decisió de presentar el recurs d’inconstitucionalitat s’ha pres, explica l’executiu català, després d’esgotar el termini previ de negociació amb el govern central sense haver assolit un acord.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari