Qui dona suport a la independència de Catalunya per desestabilitzar Espanya no és Rússia sinó Soros, EUA i el Regne Unit, segons Sputnik Mundo

Russia Today i Komsomolskaya Pravda, aliats mediàtics de Puigdemont, ignoren ara les denúncies del Parlament europeu per la seva vinculació amb la trama russa del procés

Sputnik Mundo se suma a les veus contra els jutges per les acusacions a Puigdemont

Els mitjans de comunicació russos han ignorat l’acord del Parlament europeu en què, per una aclaparadora majoria, es va aprovar una resolució que denuncia els intents del Kremlin de desestabilitzar Europa mitjançant la ingerència en els seus processos polítics i ajudant al procés independentista de Catalunya. Russia Today i Komsomolskaya Prava, mitjans que van donar canxa a la causa independentista al llarg de tot el ‘procés’, han passat per alt aquesta informació.

Sputnik Mundo, l’agència pública russa de notícies internacionals, hi ha fet referència a través d’un article publicat el passat 9 de febrer. El periodista que el signa, Yarisley Urrutia, assegura que la trama russa és una suposició no confirmada i que “els indicis sembla que apunten en realitat cap a altres direccions, com la influència de George Soros a través de les seves fundacions i fins i tot la ingerència d’estats occidentals”. Urrutia recorre al professor d’Economia Internacional de la Universitat Complutense Juan Antonio Castro per basar la seva afirmació. Castro ha publicat el llibre “Soros. Trencant Espanya”, del qual Sputnik News se n’havia fet ressò amb anterioritat.

El 30 de maig del 2019, el periodista Víktor Ternovsky citava Castro arran d’una intervenció que va fer a Sputnik Radio “desmentint les acusacions de la mà de Rússia a Catalunya i altres punts inestables de la Unió Europea, afirmant que s’assenyala Moscou per posar un vel davant la responsabilitat autèntica que és la de Soros, les seves organitzacions i els seus aliats que formen part d’aquest entramat, que és, principalment, un entramat angloamericà d’un atlantisme molt ranci”. Ternovsky destaca que al llibre de Castro “s’explica com George Soros mitjançant les seves ONG i think tanks està promovent la fragmentació d’Espanya, i l’objectiu últim és “provocar un efecte contagi que desestabilitzi Europa sencera”, cosa que “no ha fet més que començar”.

El 17 de maig i el 3 i el 7 de setembre del 2021, Sputnik News ja havia publicat tres articles negant l’existència de la trama russa que ara el Parlament europeu vol que s’investigui. Els seus títols deixaven clara la posició de l’autor i el mitjà: “La ‘trama rusa’ de l’independentisme català es desfà: La seva intencionalitat estava orquestrada”, “Sembla el de sempre: els suposats jocs d’espionatge de Rússia i Catalunya” i “El Kremlin rebutja de ple les acusacions d’implicació a la crisi de Catalunya”. El 25 de juliol del 2018 ja havia titulat així un altre article: “Puigdemont titlla de fake news el suposat suport de Rússia a la independència de Catalunya”.

Els 433 diputats del Parlament europeu que van votar que s’investigui la pista russa de suport al procés independentista no ho tenen tan clar com Sputnik Mundo.

(Visited 248 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari