La trama russa del ‘procés’ no va existir, però haver-n’hi n’hi va haver

Portem molts anys amb gran part del periodisme català ocultant la realitat pel que fa al món independentista. És un món que sovint va despullat però els mitjans de comunicació públics i privats units per la causa ens el venen sempre com ben mudat i embolcallat de precioses i lluents banderes estelades.

Tant li fa quina sigui la realitat, aquests mitjans convençuts o comprats amb subvencions i ajuts estructurals la distorsionen per fer veure el que no és o ocultar allò que els fa nosa.

El darrer exemple d’aquesta presa de pèl a la ciutadania i de vulneració radical del Codi deontològic de la professió el tenim en la trama russa del procés. Passa com amb els ciutadans dels Estats Units que creuen que Joe Biden va fer trampa en el recompte de vots per aconseguir la presidència del país o que els humans van conviure amb els dinosaures. La trama russa del procés no va existir, és un invent de la policia patriòtica, les clavegueres de l’Estat o alguns periodistes i mitjans anticatalans. I molts catalans s’ho creuen i ho van repetint per les xarxes socials.

Carles Puigdemont es va reunir un parell de cops amb emissaris russos al Palau de la Generalitat hores abans de proclamar la independència de Catalunya. Va enviar la seva consellera de Presidència, Elsa Artadi, a reunir-se amb alguns d’aquests emissaris a la cafeteria de l’Hotel Colon, a tocar del Palau. Víctor Terradellas, com a responsable de Política internacional del partit de Puigdemont, es relacionava amb una personatges vinguts de Rússia que li oferien milers de milions d’euros i soldats si calia per donar un cop de mà a l’independentisme. Set espies russos es van passejar per Catalunya durant els anys més moguts del procés. S’han publicat els seus noms i els vols d’entrada i sortida a Catalunya. Un periodista de Komsomolskaya Pravda, Edvard Txesnokov, va publicar des de Moscou més de vint articles de suport a la causa independentista a El Punt Avui –diari que encara avui llueix un llaç groc a la seva portada- i va deixar de fer-ho dos dies abans de la invasió russa d’Ucraïna.  Josep Lluís Alay, el cap de l’Oficina de Puigdemont se’n va anar a Moscou a buscar suports per la causa independentista i es va retratar al local de Komsomolskaya Pravda sota una gran foto de Vladimir Putin.

El diari ARA va batre el rècord de la hipocresia periodística en titular un editorial “La farsa de la trama russa del procés arriba a Europa” i acabar-lo dient que si algú havia participat en aquesta trama s’havia equivocat.

Ja ho veieu: la trama russa va ser una farsa. No va existir. Però d’haver-n’hi n’hi va haver. Com les meigas.

(Visited 175 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

Feu un comentari