Von der Leyen aposta per la creació d’un comissari de Defensa de cara a la pròxima legislatura europea

La presidenta de la Comissió veu "molt important" que la cartera recaigui en un dirigent del centre o l'est de la UE

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, durant la seva intervenció a la Conferència de Seguretat de Múnic al costat del primer ministre de Noruega, Jonas Gahr Store (esquerra) i el primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte (dreta) (Conferència de Seguretat de Múnic)
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, durant la seva intervenció a la Conferència de Seguretat de Múnic al costat del primer ministre de Noruega, Jonas Gahr Store (esquerra) i el primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte (dreta) (Conferència de Seguretat de Múnic).

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, aposta per creació d’un comissari de Defensa dins l’executiu de cara a la pròxima legislatura europea. Així ho ha manifestat aquest dissabte en el marc de la Conferència de Seguretat de Múnic, en una taula rodona acompanyada dels primers ministres dels Països Baixos i Noruega.

“Si soc la pròxima presidenta, instauraré una comissió de Defensa”, ha assegurat. Independentment de si el càrrec l’ocupa un home o una dona, la dirigent alemanya ha indicat la rellevància que suposaria que aquesta cartera correspongui a un país del centre l’est de la Unió. “Crec que és molt important que els països del centre i l’est de la UE tinguin una bona cartera, i aquesta en seria una”, ha resumit.

Durant la conferència, Von der Leyen també ha aprofitat per parlar del procés d’adhesió d’Ucraïna al club comunitari, un procés que considera “de vital importància”. “Amb la guerra hem entès que no poden haver-hi zones grises a Europa; o estàs al bàndol de Putin o estàs al bàndol dels que respecten els nostres valors, i volem que Ucraïna i els Balcans Occidentals formin part de la nostra família”, ha assenyalat.

En aquest sentit, la presidenta de la Comissió ha defensat la necessitat de construir una Europa “més forta”, tant en l’àmbit militar com en el territorial. Sobre aquesta qüestió, Von der Leyen s’ha declarat com a fervent defensor de les aliances “transatlàntiques” i ha defensat la compatibilitat entre una major col·laboració amb els Estats Units i una aposta per enfortir el Vell Continent.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari