L’entorn de Navalni confirma la seva mort: “Va ser assassinat”

La portaveu de l’opositor reclama que el cos sigui entregat a la família i diu que les autoritats neguen "criminalitat"

Fotografia de Navalni, al Parlament Europeu durant l'entrega d'un premi el 2021 (Parlament Europeu)
Fotografia de Navalni, al Parlament Europeu durant l'entrega d'un premi el 2021 (Parlament Europeu).

L’entorn de l’opositor Alexei Navalni ha confirmat la seva mort. En un missatge a X, la seva portaveu, Kira Yarmysh, ha assegurat que “Navalni va ser assassinat”. “La seva mort va ser el 16 de febrer a les 14.17 hores, d’acord amb el missatge oficial entregat a la seva mare”, ha indicat la portaveu.

Segons ha dit posteriorment, les autoritats han informat als advocats de l’opositor rus que “les investigacions han acabat i no s’ha establert cap causa criminal” per la mort. “Estan mentint tota l’estona, fent-nos anar d’un lloc a l’altre per cobrir els seus passos”, ha assegurat, denunciant que les autoritats rebutgen entregar el cos de Navalni a la família.

En un primer moment, un treballador de la presó els ha informat que el cos de Navalni era a la ciutat de Salekhard, però a l’anar a la morgue els han dit que no hi era. “Exigim que el cos d’Alexei Navalni sigui entregat a la seva família immediatament”, ha dit la portaveu de l’opositor mort.

“L’advocat de l’Alexei i la seva mare han arribat a la morgue de Salekhard. Està tancada, tot i que a la colònia els han dit que estaven treballant i que el cos de Navalni era allà”, ha explicat la portaveu en un missatge a les xarxes socials. Segons ha dit, els responsables de la instal·lació els han dit que “el cos de l’Alexei no és a la morgue”.

Tot i que a un dels advocats li han dit que els resultats de l’autòpsia no estarien fins la setmana vinent, a un altre li han apuntat que no hi ha indicis de criminalitat. “És obvi que menteixen i que estan fent tot el possible per evitar entregar el seu cos” a la família, ha lamentat la portaveu de l’opositor rus mort.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari