Sabrià creu que Illa estarà “inhabilitat per governar” si el PSC no dona suport a un finançament singular

El viceconseller de la Generalitat constata les dificultats per negociar els pressupostos amb Junts

El viceconseller de Comunicació i Estratègia del govern català, Sergi Sabrià, entrevistat per l'ACN (ACN)

El viceconseller d’Estratègia i Comunicació, Sergi Sabrià, creu que el líder del PSC, Salvador Illa, estarà “inhabilitat per governar” si els socialistes no donen suport a un finançament singular per a Catalunya i ha considerat “un esperpent” que el PSC no estigui al costat del govern català per reclamar la fi d’un dèficit fiscal que “dessagna” la comunitat autònoma. En una entrevista a l’ACN, el viceconseller troba “sorprenent” que Illa estigui “absolutament a l’altra banda”, i lamenta que els socialistes sempre “triïn el PSOE” en comptes de Catalunya.

En aquest sentit, Sabrià dedueix que el líder socialista vol que continuïn els 22.000 milions d’euros de dèficit fiscal. “Quan algú no vol donar solucions a la gent del seu país, això l’inhabilita per governar”, ha defensat el viceconseller, que ha apuntat, no obstant això, que Catalunya ha de continuar sent “solidària” i assumir una quota amb l’Estat mentre no s’assoleixi la independència.

D’altra banda, Sabrià ha constatat les dificultats de l’executiu català per negociar els pressupostos del 2024 amb Junts: “És fotut, perquè no és que estigui costant posar-se d’acord amb les mesures, sinó parlar-ne”. “Amb Junts tot costa més”, ha subratllat. El viceconseller ha assenyalat que li “costa d’entendre” el motiu i que l’actitud dels postconvergents” sorprèn, però nosaltres insistim”. De fet, Sabrià considera que és “important” teixir confiances amb els exsocis.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va encarregar a finals de novembre a la consellera d’Economia, Natàlia Mas, una proposta de finançament singular per acabar amb el dèficit fiscal. L’informe hauria d’estar llest aquest febrer, segons Aragonès. Al respecte, el viceconseller s’ha limitat a comentar que el contingut “no sorprendrà” i que serà una “proposta viable” que dependrà de la voluntat política, i d’algunes “palanques” que hi ha per tal que la proposta avanci.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari