Els pagesos aixequen el tall a l’AP-7 i l’N-II a Pontós després de més de 30 hores

Unió de Pagesos i Revolta Pagesa adverteixen les administracions que, si no compleixen, tornaran al carrer

    L'assemblea dels pagesos gironins acordant aixecar el tall de Pontós, a Girona (ACN)

    Els pagesos gironins han acordat aixecar el tall a l’AP-7 i a l’N-II a Pontós (Alt Empordà) després de més de 30 hores de protesta. A l’assemblea, membres d’Unió de Pagesos i de la plataforma Revolta Pagesa han exposat els compromisos que han obtingut tant del govern català, sobre restriccions per la sequera i burocràcia, com del govern central, que els ha confirmat una reunió amb la secretaria general d’Agricultura del ministeri la setmana vinent. Per tot això, han posat fi als talls que duen a terme des de dimarts al matí, tot i que han fet una advertència a les administracions: si no compleixen els compromisos, tornaran al carrer el dia 28 i s’hi estaran “el temps que faci falta”.

    En relació amb les competències de la Generalitat, han afirmat que l’executiu català ha refermat la seva voluntat de flexibilitzar les restriccions per sequera tant a l’agricultura com a la ramaderia, així com de reduir la burocràcia. Pel que fa a aquest darrer aspecte, posaran tots els esforços perquè la finestreta única per a tots els tràmits sigui una realitat al més aviat possible.

    Pel que fa a la negociació amb l’executiu central, els pagesos han valorat positivament el fet que titulars de la secretaria d’Agricultura es traslladaran a Catalunya per reunir-se amb ells la setmana vinent, i han considerat que “és molt important perquè, d’entrada, ens reconeixen com a interlocutors”. Al Govern d’Espanya demanen, també, simplificació administrativa i, sobretot, tenir veu i poder influir en la Política Agrària Comuna (PAC) a Europa.

    “Avui agafem i marxem d’aquí, però ja estan avisats que els seguirem de prop. Si no hi ha resultats, el dia 28 tornarem a sortir al carrer i ens hi estarem els dies que calguin, que ja hem demostrat que podem fer-ho”, ha advertit Jordi Ginebreda, membre de Revolta Pagesa. Els pagesos han estat recollint i, segons han dit, els Mossos d’Esquadra escortaran els tractors per l’AP-7 perquè puguin tornar a casa i es pugui anar recuperant la mobilitat per carretera a les comarques gironines, on les protestes han provocat llargues cues i retencions, sobretot de camions.

    (Visited 40 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari