‘Asamblea por una Escuela Bilingüe’ exigeix García Albiol que Badalona no torni a contractar Plataforma per la Llengua

L’entitat independentista ha cobrat 14.500 euros de l’ajuntament per realitzar tres casals d’estiu a la ciutat

Ple de l'ajuntament de Badalonadel 5 de febrer del 2024 presidit per l'alcalde Xavier García Albiol

Asamblea por una Escuela Bilingüe en Catalunya (AEB Catalunya) ha exigit l’ajuntament de Badalona que no torni a contractar més Plataforma per la Llengua. EL TRIANGLE va publicar el passat dia 9 de febrer que l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, i la vicepresidenta de Plataforma per la Llengua, Rut Carandell, van firmar,  el setembre, un conveni mitjançant el qual l’ajuntament pagava 14.500 euros a aquesta entitat pels tres casals d’estiu realitzats a la ciutat l’estiu del 2023. Dos d’aquests casals, dedicats a reforçar la l’oralitat del català dels joves a través de les arts escèniques, es van fer al centre cívic Torre Mena, al barri de Llefià, i un a l’escola Folch i Torres, al barri de La Pau.

AEB Catalunya va penjar l’11 de febrer un missatge a la xarxa social X compartint l’article d’EL TRIANGLE i afegint-hi aquest text: “Sr. @Albiol_XG, com es pot subvencionar o col·laborar amb qui espia els alumnes als patis, defensa una escola monolingüe en català, assetja els treballadors i empreses per utilitzar l’espanyol i y crea Apps per denunciar-los? Cómo? ¿Així s’aconsegueixen subvencions? ¿Així?”. L’alcalde de Badalona va contestar poc després en un altre missatge: “Senzillament no és cert. L’anterior govern va contractar el servei, el van realitzar i per calendari en el tràmit, el pagament m’ha correspost a mi. Senzillament és així. Salutacions”. La resposta de García Albiol va satisfer AEB Catalunya: “Ens alegrem que sigui així. Esperem que l’ajuntament de Badalona no col·labori ni subvencioni als que menyspreen una Catalunya diversa i bilingüe. Tampoc els que defensen els assetjadors dels treballadors i famílies castellanoparlants, ja sigui Plataforma o Òmnium Cultural”.

El proper conveni entre l’ajuntament de Badalona i les entitats que organitzen casals d’estiu a la ciutat sí que serà responsabilitat plena de García Albiol i del Partit Popular. El PP ha criticat reiteradament Plataforma per la Llengua perquè la considera una entitat supremacista que pretén adoctrinar els joves i atreure’ls a la causa independentista. És de preveure que l’any que ve la que s’autoanomena “ONG del català” no faci cap casal d’estiu a la Badalona que García Albiol governa amb una àmplia majoria absoluta.

(Visited 109 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari