La Fiscalia General de l’Estat ultima la llista de causes que veu compatibles amb l’amnistia

Álvaro García Ortiz recorda que hi ha "moltes causes petites" i cal recopilar una a una la informació

El fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz

El fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, ha explicat aquest dimarts, en una entrevista a Onda Cero, que el Ministeri Públic està enllestint el llistat de causes que poden entrar dins de l’amnistia.

“Ha estat més complex del que pensàvem” i “encara ens falten lligar alguns caps en algunes causes”, perquè “hi ha causes vives i altres arxivades”, ha manifestat, segons recull l’ACN. “Hi ha moltes causes petites, i no tenim un botó” perquè surtin les de l’amnistia, ha admès, de manera que els fiscals han d’anar jutjat per jutjat buscant les actuacions. “Hi ha petites accions de bombers, alcaldes, desobediència i lesions, molt petites, que hem de dimensionar”, ha afegit.

García Ortiz ha explicat que un cop la Fiscalia disposi d’aquest llistat complet, el farà públic. De moment, no ha concretat el nombre de causes que pot contenir ni tampoc el moment en què es donarà a conèixer, afegeix la mateixa informació.

Pel que fa a la causa del Tsunami Democràtic, García Ortiz ha negat taxativament que ell forcés un canvi de criteri del fiscal del Tribunal Suprem Álvaro Redondo, que primer va veure terrorisme en la causa de Puigdemont i posteriorment va canviar de criteri. “Ell era perfectament lliure”, i “és una insídia dir que jo li vaig canviar el criteri”, ha afirmat.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari