El TSJC denega la reprogramació del judici a Jové i Salvadó perquè puguin assistir als plens del Parlament

El president del grup d'ERC a la cambra al·lega que no es pot delegar el vot per un judici, però el tribunal rebutja la petició

Josep Maria Jové i Lluís Salvadó.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha denegat aquest dimarts la petició del president del grup d’ERC al Parlament, Josep Maria Jové, d’adaptar als plens de la cambra catalana les dates del judici contra ell, el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, pel paper de tots tres en l’1-O.

El judici està previst que se celebri en 21 sessions del 10 d’abril al 29 de maig, i Jové demanava canviar vuit sessions de quatre setmanes diferents. La Fiscalia, l’Advocacia de l’Estat i Vox es van oposar a la petició, segons la interlocutòria del TSJC a la qual ha tingut accés l’ACN.

Jové ha al·legat que no renuncia a ser present a les sessions del judici en què se’l jutjarà pels delictes de desobediència, prevaricació i malversació agreujada. A més, considera que ha de ser als plens del Parlament perquè el dret de representació política és un dret fonamental i vulnerar-lo suposaria una lesió, no només personal, sinó també democràtica i política.

En la petició al TSJC, la defensa de Jové també apuntava que compaginar els dos drets era possible fàcilment i que depenia d’una qüestió organitzativa del tribunal. Jové també ha indicat que el reglament del Parlament no permet la delegació de vot en un supòsit com aquest.

Els magistrats, però, han rebutjat reprogramar el judici adduint que la condició de parlamentari i la coincidència de les sessions de ple no són motiu suficient, i han demanat aplicar la delegació de vot. En concret, consideren que la delegació es justifica per “la necessitat de salvaguardar altres béns i valors constitucionals que es considerin mereixedors de protecció”, segons el Tribunal Constitucional.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari