Catorze ferits, dos de crítics, per la caiguda d’un arbre en una muntanya russa de PortAventura

L'accident s'ha produït aquest diumenge al matí a l'atracció Tomahawk i hauria estat provocat pel fort vent

Tomahawk, muntanya russa de Portaventura situada a la zona del Far West
Tomahawk, muntanya russa de Portaventura situada a la zona del Far West.

Catorze persones ferides -dues de crítiques i tres de menys greus- per la caiguda d’un arbre pel fort vent en una muntanya russa de PortAventura. L’accident s’ha produït aquest diumenge al matí a l’atracció Tomahawk, a l’àrea del Far West.

Segons les primeres informacions, la forta ventada ha fet caure un arbre proper a la muntanya russa i algunes de les branques haurien impactat contra els usuaris de l’atracció, segons fonts de PortAventura. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha informat d’un balanç de 14 persones ateses: amb dos ferits crítics traslladats a l’Hospital de Bellvitge i al Joan XXIII de Tarragona, i tres menys greus evacuats al Santa Tecla i a l’Hospital de Reus. S’han mobilitzat vuit ambulàncies i un helicòpter.

Els Mossos d’Esquadra han desplaçat cinc patrulles a PortAventura i han detallat que l’avís de l’accident s’ha rebut poc abans de migdia. En declaracions a Catalunya Ràdio, el sotscap territorial del SEM a Tarragona, Juan Antonio Escorcia, ha precisat que hi ha dos menors entre els ferits i que els dos crítics són persones adultes. Dels nou ferits lleus, cinc han estat traslladats a un CAP de la zona.

“Aquest diumenge s’ha produït un incident fortuït per la caiguda d’un arbre proper a l’atracció Tomahawk. Algunes de les branques han impactat contra els clients que estaven pujats a l’atracció”, ha explicat PortAventura en un comunicat. “Després d’activar-se els nostres protocols d’emergència, les persones afectades han estat ateses d’immediat pels nostres equips de primers auxilis juntament amb el SEM, i posteriorment alguns ferits han estat traslladats a l’hospital”, ha continuat el parc tarragoní, que s’ha posat a disposició de les famílies.”Es tracta d’un succés totalment aliè a l’operativa i el manteniment de les nostres atraccions, que compleixen els estàndards més alts de seguretat i estan sotmeses diàriament a rigoroses revisions”, ha explicat PortAventura.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari