El CGPJ torna a ajornar l’informe sobre la llei d’amnistia sol·licitat pel Senat

L'òrgan de govern dels jutges no plasmarà la seva opinió fins que la llei arribi al Senat

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)

La comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha acordat aquest dijous demanar una nova pròrroga de quinze dies per a l’elaboració de l’informe sobre la llei d’amnistia que li va demanar el Senat, on el PP té majoria absoluta.

La llei encara es tramita al Congrés dels Diputats fruit del ‘no’ de Junts al text que va arribar al ple, i es tornarà a negociar en comissió, fet que situa la seva aprovació a la cambra baixa a finals de febrer o principis de març. Fruit d’aquest decalatge, el CGPJ comunicarà ara al Senat que malgrat que tenia previst emetre l’informe el 14 de febrer, no ho farà fins a finals de mes.

Tot plegat després que el 5 de desembre la Mesa del Senat, en mans del PP, es va dirigir al CGPJ per demanar que es posicionés sobre la llei d’amnistia, malgrat que aleshores no estava elaborada. L’informe del CGPJ no és preceptiu, perquè la llei és iniciativa del grup parlamentari del PSOE, i no del govern espanyol, i per tant no afecta la tramitació de la llei.

Els encarregats de redactar l’informe són el conservador Wenceslao Olea i la progressista Mar Cabrejas. Previsiblement, el document que s’acabarà aprovant per majoria recollirà l’opinió del sector conservador, majoritari al CGPJ, i en conseqüència aportarà arguments de cara a un futur recurs d’inconstitucionalitat contra la llei d’amnistia, com el que ha anunciat el PP.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari