Brussel·les avisa de “contactes regulars” i “visites” entre l’independentisme i Rússia

Schinas alerta que la ingerència russa vol "desestabilitzar les democràcies europees"

Margaritis Schinas

El vicepresident de la Comissió Europea Margaritis Schinas ha alertat aquest dimarts dels “contactes regulars” i “visites organitzades” entre “un grup de secessionistes” catalans i funcionaris russos entre els anys 2017 i el 2020. En un debat al ple de l’Eurocambra sobre les ingerències russes, Schinas ha afirmat que el Kremlin busca “desestabilitzar les democràcies europees”.

“Hi ha molts intents d’interferir en els processos i sistemes democràtics a la UE”, ha apuntat Schinas, que ha mencionat directament els moviments del Kremlin per influir en el vot sobre el Brexit i, posteriorment, en contactes de l’independentisme amb Rússia.

Schinas ha apuntat que també són “preocupants” les informacions que apunten que l’eurodiputada letona Tatjana Zdanoka col·laborava i passava informació al Servei Federal de Seguretat rus (FSB). El vicepresident de la Comissió ha demanat investigar aquest possible vincle.

(Visited 99 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari