El govern català acusa Junts de deixar famílies “destrossades” amb el seu ‘no’ a l’amnistia

Sabrià considera "naïf" que els postconvergents pensin "que no hi hauria jutges que intentarien fer forats a la llei"

El viceconseller d'Estratègia i Comunicació de la Generalitat, Sergi Sabrià, al programa 'Cafè d'idees' de RTVE

El viceconseller d’Estratègia i Comunicació de la Generalitat, Sergi Sabrià, ha carregat contra Junts pel seu rebuig a la llei d’amnistia, i els ha acusat d’haver deixat famílies “destrossades” a causa del seu no en la votació de la normativa al Congrés, aquest dimarts. “Hem de ser conscients que dimarts hi havia 1.200 persones, 1.200 famílies, que havien estat absolutament pendents d’això i jo vaig coincidir amb algunes que estaven absolutament destrossades“, ha afirmat el viceconseller en una entrevista a RTVE.

Sabrià ha recordat que aviat començaran judicis vinculats al procés independentista, els quals podrien acabar amb nous empresonaments i inhabilitacions i, en aquest sentit, ha assenyalat que si s’hagués aprovat l’amnistia, els litigis podrien haver-se suspès o ajornat. D’altra banda, el viceconseller ha titllat de “naïf” l’actitud de Junts i el fet de “pensar que no hi hauria jutges que intentarien fer forats a la llei”.

“La llei pot ser molt robusta, però no es pot blindar”, ha manifestat Sabrià, que ha defensat que ni el Tribunal Constitucional ni la justícia europea tombarien l’amnistia, tot i que “potser haurem de lluitar cas a cas”. Sigui com sigui, el viceconseller ha apostat per tirar endavant la norma i aplicar-la immediatament, i no ha descartat donar altres passes després com reformar el delicte de terrorisme.

(Visited 102 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari