Balcells trasllada el compromís del Ministeri de fer efectiva la reclassificació de professionals sanitaris el 2024

Anuncia el pagament d'un deute de 50 milions i la participació de la Generalitat en la comissió que decideix els preus dels medicaments

Manel Balcells - Foto: ACN, Miquel Vera

El conseller de Salut, Manel Balcells, ha traslladat aquest divendres el compromís de la ministra de Sanitat, Mónica García, de fer efectiva la reclassificació de professionals sanitaris el 2024 per atendre les peticions diversos col·lectius, com les infermeres o els tècnics sanitaris, en matèria de retribucions, difon l’ACN.

Segons ha dit després de reunir-se amb García, la ministra s’ha compromès a treballar amb Funció Pública per fer la reclassificació i per desenvolupar l’Estatut Marc que regula les retribucions, tot en aquest any i afectant tots els professionals.

El conseller, sobre la reclassificació de professionals, ha assegurat que tots dos han coincidit que és una reclamació que “no només és justa sinó necessària”, però ha indicat que la reclassificació no porta automàticament a un augment retributiu, depenent del desenvolupament de l’Estatut Marc.

A més, segons la mateixa informació. Balcells ha indicat que la reclassificació serà de tots els nivells professionals, fent referència a la petició dels metges de pujar al nivell A1+, però ha afegit que la ministra no ha respost en quin temps es concretarà el compromís.

D’altra banda, entre els altres compromisos comunicats per la ministra, destaca la garantia que pagarà el deute pendent de 50 milions d’euros del Fons de Cohesió que s’acumula des de fa vuit anys amb Catalunya, corresponent a les actuacions sanitàries que es fan a Catalunya i que no es poden fer a la resta d’Espanya, i que la Generalitat participarà de forma efectiva en la comissió que decideix els preus dels medicaments.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari