La Conferència Episcopal crea una comissió per quantificar les indemnitzacions a les víctimes d’abusos

Els bisbes estudiaran "cas a cas" i es faran càrrec dels imports si els acusats han mort o no poden pagar

Reunió de la Comissió Permanent de la Conferència Episcopal Espanyola a Madrid (Premsa CEE)

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) ha aprovat aquest dijous la creació d’una “comissió nacional d’arbitratge” encarregada d’estudiar les indemnitzacions a les víctimes d’abusos sexuals a l’església, un mecanisme que s’encarregarà d’atendre els casos que ja no tenen recorregut judicial perquè han prescrit o l’acusat ha mort. Tal com ha detallat en roda de premsa el secretari general dels bisbes, Francisco García Magán, es farà un estudi “cas a cas” de totes les víctimes que es derivin des de les diferents diòcesis.

En primer lloc, la reparació correspon al victimari, però subsidiàriament té la responsabilitat la institució eclesial, sigui una diòcesis o una altra institució“, ha apuntat García Magán. Segons ha concretat el religiós, les indemnitzacions per abusos s’analitzaran en dos espais: per un costat, una comissió d’arbitratge que tindrà una visió “amplia” amb totes les possibles opcions de reparació i, d’un altre, un comitè d’experts que farà la “valoració” dels imports. El primer espai comptarà amb veus “plurals” d’àmbits com la medicina, la psicologia o la mateixa església.

A ulls de l’església, el pla de reparació vol evitar que els abusos es repeteixin i, a la vegada, oferir una “reparació integral” a les víctimes. “Ens interessa la cerca de la veritat i de la justícia, esclarir els fets i trobar responsabilitats, i aquí hi ha la vida judicial i la de l’arbitratge”, ha remarcat. “Reduir el tema de les víctimes només a la cosa econòmica és una mercantilització, s’ha d’anar més enllà”, ha conclòs el secretari general dels bisbes.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari