Espanya retira l’ambaixadora a l’Argentina per crisi amb Milei

El govern espanyol retira l'ambaixadora a Buenos Aires perquè el president argentí no s'ha volgut disculpar

El ministre d'Afers Exteriors, José Manuel Albares, en acabar la reunió del Consell de Ministres (ACN)

S’agreuja la crisi diplomàtica entre el govern espanyol i l’argentí. Espanya retira la seva ambaixadora a l’Argentina, María Jesús Alonso, després que Javier Milei no s’hagi disculpat per dir “corrupta” a Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez. Així ho ha anunciat el ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, després del Consell de Ministres.

Segons Albares, l’ambaixadora a Buenos Aires “es quedarà definitivament a Madrid, i l’Argentina es quedarà sense ambaixadora”. El ministre ha afirmat que el seu executiu es manté vigilant perquè la situació respecte a l’Argentina no ha canviat. Ha assegurat que les institucions espanyoles “no fan política amb tuits ni participen en cap xou” i que “la col·laboració sempre és més poderosa que la confrontació”.

Albares ja va anunciar diumenge que cridaria a consultes de l’ambaixadora espanyola i dilluns va convocar a Exteriors l’ambaixador argentí, Roberto Bosch, per exigir una disculpa pública de Milei, que no ha arribat i que no arribarà.

El president argentí ha reiterat que no es disculparà i que és ell qui ha estat víctima d’agressions constants per part de veus de la Moncloa. A més, ha acusat el president espanyol de ser un colpista, un covard i un totalitari i ha criticat que posi en risc les relacions entre dos països per un problema personal.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari