Desnonen una dona de 78 anys per un impagament de 177 euros

Resistim al Gòtic culpa l'ajuntament de la situació i aquest diu que ha posat sobre la taula una proposta que la propietat rebutja

Antiavalots dels Mossos en un desnonament al barri del Farró

El desnonament d’una veïna de 78 anys al barri Gòtic de Barcelona per un impagament inicial de 177 euros s’ha acabat fent efectiu aquest dijous, després que el passat novembre s’ajornés el llançament. Tot va començar el 2017, quan les parts van acordar unes obres de millora a l’habitatge assumides per la propietat amb la contraprestació d’augmentar en 88,80 euros mensuals el lloguer, un import que la dona, que feia 55 anys que vivia al pis, no va pagar inicialment perquè creia que les obres no s’adequaven a allò pactat.

En la demanda de desnonament consta l’impagament de 177,60 euros, és a dir, de dues quotes extra per les obres, però la dona assegura que després que arribés l’amenaça de llançament va abonar tot el deute. No obstant això, la denúncia de la propietat va seguir el seu curs i, encara que va ser desestimada per un jutjat de primera instància, l’Audiència de Barcelona va acabar donant la raó a la propietat i tirant endavant el desnonament.

Resistim al Gòtic culpa l’Ajuntament de Barcelona del desenllaç de la situació, però el consistori assegura que ha estat la propietat la que ha rebutjat la seva proposta. En un comunicat, la plataforma per l’habitatge ha explicat que des del novembre s’han produït negociacions i hi havia un acord que, segons afirmen, l’ajuntament ha acabat trencant “de manera totalment opaca i vergonyosa”. Aquest acord establia que la dona continuaria pagant la renda antiga que tenia (340 euros al mes) i l’ajuntament ho complementaria fins als mil euros exigits per la propietat, amb una data fixa per a tenir accés a l’habitatge públic que està esperant la veïna.

Segons recull Betevé, l’última proposta del consistori barceloní ha sigut proporcionar un ajut d’emergència social de 1.000 euros que s’abonaria de manera directa a la propietat, però fonts municipals asseguren que la propietat exigia garanties de pagament en forma d’aval, una petició que afirmen que l’administració pública no pot complir. Resistim al Gòtic ha acusat l’Ajuntament de Barcelona de rebutjar l’acord amb arguments “absurds, poc coherents i creïbles”, i ha manifestat que veu un canvi de criteri polític amb relació a la manca de polítiques d’habitatge del nou consistori, liderat pel socialista Jaume Collboni, amb una “absència absoluta” d’interlocució i de solucions per lluitar contra els desnonaments.

Per tot plegat, la plataforma exigeix explicacions immediates a l’ajuntament i reclama que aquesta veïna sigui reallotjada “immediatament” en un habitatge públic al barri. La dona s’allotjarà temporalment en un hotel del carrer de Mallorca fins que accedeixi a un pis social amb serveis per a gent gran.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari