El president del CGPJ acusa Nogueras de fer un ús desviat de la tribuna del Congrés

Vicente Guilarte retreu "insults" a la portaveu de Junts a la cambra baixa i exigeix "que ens deixin en pau"

Vicente Guilarte

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Vicente Guilarte, ha criticat aquest dimecres els “insults” que considera que van rebre el jutge instructor del cas de Tsunami Democràtic, Manuel García-Castellón, i el del cas Voloh, Joaquín Aguirre, durant el ple de la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats.

Que ens deixin en pau i no qüestionin la imparcialitat dels integrants del Poder Judicial que actuen guiats pel principi de legalitat”, ha dit Guilarte. “El que no els agradi s’haurà de combatre a través del sistema de recursos i d’instàncies superiors, que és l’arquitectura bàsica que inspira un estat de dret i que permet els que ens insulten ocupar la tribuna que utilitzen desviadament per qüestionar des de l’insult el poder judicial”, ha afegit, segons recull l’ACN.

Guilarte, que té el mandat caducat des de fa cinc anys, ha fet aquestes manifestacions durant la inauguració del curs 2024-2025 de l’Escola Judicial. El president del CGPJ ha assegurat que ell “intenta preservar” la separació de poders, “però no li és possible fer-ho davant les ingerències constants” per part dels discursos de determinats partits a les tasques de la justícia.

Segons Guilarte, els qui van proferir els “insults” no haurien d’oblidar que “ells també són partit del poder legislatiu d’un estat que els acull i els brinda la seva tribuna”. “La lleialtat institucional hauria de portar-los al respecte, a la independència judicial i la separació de poders”, ha dit sobre les intervencions de la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, i la diputada de Podem Martina Valverde, entre altres, afegeix la mateixa informació.

Nogueras va qualificar el jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón de “prevaricador” i també va assenyalar, com Valverde i el secretari primer del Congrés, Gerardo Pisarello, Joaquín Aguirre i al magistrat del Tribunal Suprem Manuel Marchena.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari