Quina periodista guanyadora del premi Pulitzer tem que l’amnistia impedeixi aclarir la trama russa del procés?

Anne Appelbaum. “La amnistia és una oportunitat perduda per investigar el paper de Rússia en el procés i la seva connexió amb els independentistes”, va declarar la periodista i historiadora dels Estats Units i naturalitzada polonesa en una entrevista que va publicar el diari El Mundo el passat dia 19. Appelbaum, que està preparant un llibre sobre els dictadors que treballen per posar en perill la democràcia, afirma en aquesta entrevista que “hi ha una aliança de dictadures a Rússia, la Xina, Iran o Veneçuela per dinamitar la cultura occidental”.

La trama russa del procés és una de les realitats que intenten amagar sistemàticament els mitjans de comunicació i polítics independentistes, malgrat que el propi Carles Puigdemont ha reconegut que es va reunir al Palau de la Generalitat amb emissaris russos pocs dies abans de proclamar la independència de Catalunya. Aquests emissaris russos oferien suport propagandístic, econòmic i, fins i tot, militar a la independència a canvi de reconeixement de Crimea com a territori dependent del Kremlin per part del govern de la Generalitat i la conversió de Catalunya en un paradís per les criptomonedes.

Appelbaum, especialista en Rússia i la Unió Soviètica, va guanyar el Premi Pulitzer de No Ficció l’any 2004 pel seu llibre “Gulag: a History”, on s‘endinsa en el món de les presons soviètiques. Ha estat corresponsal de The Economist i The Independent.  A la London School of Economics va dirigir un programa sobre desinformació i propaganda al segle XXI. El novembre de 2022, va ser un dels 200 ciutadans nord-americans sancionats per Rússia per “promoció de la campanya russòfoba i de suport al règim de Kíev”.

(Visited 373 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari