Jaume Collboni accelera el pacte amb Esquerra

Després de la sortida d’Ernest Maragall del consistori de Barcelona i la seva substitució per Elisenda Alamany al capdavant del grup municipal d’ERC, el sudoku per a la configuració d’una majoria de suport a l’alcalde Jaume Collboni s’ha començat a aclarir. Encara que PSC (10) i ERC (5) només sumen 15 dels 41 regidors, aquesta aliança de govern –que també queda oberta a la possible incorporació dels comuns d’Ada Colau, que van obtenir 9 regidors– blinda l’alcalde durant la resta del mandat.

Jaume Collboni, que va resultar elegit gràcies al suport dels 4 regidors del PP per barrar el pas a Xavier Trias –guanyador dels comicis amb 11 regidors– va situar a la primavera vinent la conformació definitiva del seu equip de govern i la preceptiva aprovació dels pressupostos municipals. Després de temptejar una possible entesa amb Junts, impracticable des del moment que Xavier Trias té un regidor més que el PSC, Jaume Collboni ha reorientat en els últims dies les negociacions amb ERC, que sembla que avancen ràpidament i per bon camí. En aquest sudoku falta per veure com quedaran els comuns, que han governat l’Ajuntament durant els últims vuit anys.

(Visited 77 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari