El PSOE demana vetar “pseudoperiodistes” al Congrés i el Senat

El 'dircom' socialista reclama "regles clares" per a la concessió d'acreditacions i un procediment sancionador

Roda de premsa de Patxi López al Congrés

El director de comunicació del PSOE, Ion Antolín, ha enviat aquest dilluns una carta als departaments de comunicació del Congrés i del Senat demanant-los establir “regles clares” sobre criteris tècnics i professionals per concedir acreditacions a la premsa a les cambres.

La carta, segons difon l’ACN, també insta el Congrés i el Senat a crear un procediment sancionador per retirar les credencials en els casos en què no es respectin les regles deontològiques. La carta d’Antolín defensa que les Corts Generals “no poden emparar conductes que no respecten ni les lleis ni el codi deontològic de la professió”.

El PSOE ha formulat aquesta petició després de diversos incidents amb representants de mitjans, blogs i canals de YouTube d’extrema dreta al Congrés que, segons sosté en la mateixa carta, “tenen com a activitat principal la difusió de fake news i amplificar i difondre discursos d’odi” aprofitant les rodes de premsa a les dues cambres.

Segons els socialistes, l’aparició de “pseudomitjans i pseudoperiodistes” que “amb l’aparença d’activistes, bloguers, youtubers i tuiters” actuen al Congrés i al Senat amb “comportaments que no s’ajusten a les regles deontològiques mínimes dels professionals de la comunicació”, fa necessari “establir una regulació que tingui en compte aquesta realitat a l’hora de concedir i mantenir les credencials” de premsa.

(Visited 72 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari