Bèlgica refreda l’oficialitat del català a la UE

La presidència belga del Consell d’Europa durant aquest semestre no ajudarà gaire al procés pel reconeixement del català, l’èuscar i el gallec com a noves llengües oficials de la Unió Europea (UE). És sabut que Bèlgica arrossega, de fa dècades, un dur conflicte lingüístic que ha comportat la segregació de les comunitats flamenca i valona.

També que hi ha molts països de la UE amb minories lingüístiques que podrien reclamar la seva oficialitat, complicant i encarint encara més les despeses de traducció de les 24 llengües reconegudes actualment. De moment, en la pròxima reunió de ministres d’Afers Generals d’aquest 29 de gener, l’oficialitat del català, impulsada per l’anterior presidència espanyola, no figura en l’agenda de temes a tractar, pendent de rebre diversos informes jurídics.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari