La CE accepta fer de mediadora per renovar el CGPJ

L'executiu comunitari proposa una primera reunió a Brussel·les el 31 de gener i no allargar el "diàleg estructurat" més de dos mesos

El comissari Didier Reynders i el ministre Félix Bolaños

La Comissió Europea ha acceptat fer de mediadora entre el PP i el PSOE per desbloquejar la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), segons ha anunciat l’executiu comunitari aquest divendres.

Per començar el procés, la Comissió ha convocat ja una reunió el pròxim dimecres, 31 de gener, a Brussel·les amb el ministre de la Presidència i Justícia, Félix Bolaños, i el vicesecretari Institucional del PP, Esteban González Pons. La idea de la Comissió Europea és tenir un “diàleg estructurat” que no s’allargui més de dos mesos, difon l’ACN.

En l’anunci, la Comissió Europea ha subratllat que la renovació i posterior reforma del CGPJ és una qüestió “prioritària”, tal com ha apuntat en els darrers informes sobre l’Estat de dret a Espanya per complir els “estàndards europeus”.

L’executiu comunitari insisteix que el mandat de l’òrgan fa cinc anys que està caducat perquè els principals partits espanyols han estat incapaços de renovar-lo i que això està “causant problemes seriosos a l’administració de justícia a Espanya”.

L’anunci de la Comissió coincideix amb la celebració d’una reunió de ministres europeus de Justícia, en la qual participen el comissari de Justícia, Didier Reynders, i Bolaños. El ministre espanyol i el comissari van abordar aquest dijous en una conversa informal el bloqueig del CGPJ, segons ha explicat aquest divendres Bolaños.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari