El CNI va espiar Pere Aragonès al·legant que dirigia els CDR

Els documents desclassificats diuen que l'aleshores vicepresident dirigia clandestinament els comitès

El president de la Generalitat, Pere Aragonès

El CNI va justificar l’espionatge a Pere Aragonès perquè era, asseguraven, el coordinador dels Comitès de Defensa de la República, els CDR. Per això va instal·lar el programari espia Pegasus al seu telèfon mòbil.

Així es desprèn dels documents que ha desclassificat el govern espanyol hores abans que la seva exdirectora, Paz Esteban, declari, aquest divendres, com a investigada per la querella presentada pel president de la Generalitat.

Fonts de la defensa del president expliquen que tot just estan estudiant els documents, que consideren del tot “insuficients” perquè hi ha moltes parts eliminades, i fins i tot se n’han eliminat pàgines senceres, cosa que fa impossible conèixer el sentit de moltes de les frases.

Fonts de govern català consideren que les justificacions del CNI per intervenir el telèfon estan “fora de tota realitat”.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari