El programa ‘Està passant’ de TV3, en hores baixes

La setmana passada no va liderar cap dia l’audiència a la seva franja horària

Òscar Andreu i Natza Farré presenten 'Està passant' el 18 de gener, dia en què va tenir menys d'un 10% de quota de pantalla

El programa Està passant de TV3 està passant per hores baixes. Quan va arribar a la direcció de TV3, Vicent Sanchis va contractar Minoria Absoluta, la productora propietat de Toni Soler, perquè fes un programa d’humor polític favorable a les tesis independentistes els vespres de dilluns a divendres. Es va estrenar el setembre del 2017, poc abans de la celebració del referèndum d’independència convocat pel govern de la Generalitat i va atreure el públic que Sanchis volia fidelitzar. El programa ha entrat en la seva setena temporada, Toni Soler ha deixat de presentar-lo i les audiències estan estancades o caient de fa molts mesos. La setmana passada, Està passant no va liderar cap dia l’audiència a la seva franja horària.

L’Institut de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, InCom-UAB, va publicar un article el març del 2021 en què destacava que Està passant “té unes audiències que volten entre el 17% i el 22% de share i arriben a assolir pics de 27% de share i 750.000 espectadors”. Aquests valors de quota de pantalla i d’espectadors han passat ja fa molt temps a la història. La setmana del 15 al 19 de gener, el share va oscilar entre el 9,8% del dijous 18 i el 14,8% del dimarts 16. El nombre d’espectadors va assolir el màxim setmanal aquell dimarts, amb 274.000 i el dijous va caure per sota dels 200.000 (186.000).

Normalment, Està passant es disputa el lideratge d’audiència a la seva franja horària amb el programa Pasapalabra, d’Antena 3. La setmana del 15 al 19 de gener va quedar tots els dies darrera del concurs d’Antena 3 i el divendres va ser superat, fins i tot, pel magazine Aquí la Tierra, de La 1. L’audiència d’Està passant els divendres cau, a més, perquè el programa es limita a recollir alguns dels gags emesos durant els altres dies de la setmana, la qual cosa, lògicament, n’allunya els espectadors que ja els han vist.

El dijous 17 de gener TV3 no va emetre Està passant. En el seu lloc va oferir la semifinal de la Supercopa de futbol femení entre el Barça i el Reial Madrid. És freqüent que el programa de Minoria Absoluta salti de la graella per la transmissió de competicions esportives o activitats culturals.

El 25 de juliol de l’any passat, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va renovar el contracte amb Minoria Absoluta perquè produís Està passant, dirigit i presentat per Toni Soler. El 21 de desembre va ser l’últim dia que el va presentar i es va acomiadar en directe dels seus seguidors. Al portal del programa encara hi consta com a director, conjuntament amb Roger Rubio. Queco Novell ha substituït Soler com a presentador d’un programa que costa uns 2 milions d’euros per temporada i que suposa una contradicció amb la voluntat expressada dels directius de TV3 i de la CCMA de trencar amb el passat polititzat i sectari de la televisió pública de la Generalitat.

(Visited 399 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari