TV3 estrena avui “Jo mai mai”, la sèrie més cara de la seva història i que ha encarregat a Abacus

Els vuit capítols d’aquesta producció ambientada en una casa de colònies d’estiu han costat 2.879.272,68 euros

Escena de 'Jo mai mai', sèrie de vuit capítols produïda per Abacus que estrena TV3 aquesta nit

TV3 estrena avui Jo mai mai, la sèrie més cara de la seva història. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha pagat 2.879.272,68 euros pels vuit capítols d’aquesta sèrie produïda per Abacus, l’empresa que dirigeix Oriol Soler. Cada capítol ha costat, doncs, 360.000 euros.

Jo mai mai va ser un dels projectes premiats per la CCMA i el Departament de Cultura de la Generalitat en la convocatòria d’ajuts a projectes audiovisuals celebrada la tardor del 2022. En aquesta convocatòria també es va seleccionar la sèrie La masia realitzada per Shine Iberia i que encara està pendent d’estrena. La CCMA ha finançat amb 983.202,51 euros aquesta sèrie.

TV3 té previst estrenar cinc sèries la temporada 2023-2024. Ja ha passat per antena Això no és Suècia, una coproducció internacional de 4 capítols. La CCMA ha aportat un milió d’euros a Nanouk Films per la seva participació en aquesta sèrie. Vintage, Els hereus de la terra i La Mirada de la Fiona són les altres sèries incloses a la graella de TV3 aquesta temporada. Al portal de la Transparència de la CCMA només es fa referència al contracte amb Brutal Media per produir Vintage. Ha costat 1.100.000 euros, gairebé la tercera part que Jo mai mai.

Abans de la producció d’Abacus que avui estrena TV3, la sèrie que havia resultat més cara a l’erari públic era Les del hoquei. Va comptar amb 13 capítols i va costar 2.703.843,92 euros, uns 208.000 per capítol. La va realitzar Brutal Media, amb experiència en les produccions per capítols. Abacus s’estrena en aquesta especialitat amb la que emet avui el seu primer capítol a la televisió pública de la Generalitat.

Una altra sèrie amb gran seguiment d’audiència i adquirida per altres televisions va ser Merlí. La va realitzar Nova Veranda i els 13 capítols de la seva tercera temporada van costar 2.599.835,73 euros, uns 200.000 cada un. L’última temporada de Crims ha costat 2.199.980,14 euros, gairebé 700.000 menys que Jo mai mai.

Jo mai mai està ambientada en unes colònies d’estiu i en la promoció que n’ha fet la CCMA en destaca que “té la música en català com un dels seus elements principals”. En aquesta promoció també s’explica que “la sèrie parla de la descoberta d’emocions, de la necessitat de diversió, de la por i de l’amistat d’un grup de joves durant uns campaments d’estiu que no oblidaran mai” i preveu que “permetrà unir famílies senceres davant la pantalla”. Està dirigida per Sílvia Quer, Román Parrado i Uri García i interpretada per molts actors joves -entre ells, el cantant Miki Núñez– i adults com Pere Ponce, Mireia Aixalà, David Menéndez Boye, Moha Amazian, Mercè Arànega i Mar Pawlowsky.

La cooperativa Abacus s’ha convertit en una empresa de negocis i propaganda audiovisual des de que Oriol Soler en va ser nomenat director el novembre del 2021. Soler, vinculat a Esquerra Republicana, comença el 2024 veient com TV3 estrena la seva sèrie Jo mai mai, la que ha costat més diners des de la seva creació el 1983 , i també aquest any sabrà si l’amnistien en el procés judicial que té obert per estar en l’origen i impuls del misteriós Tsunami Democràtic que va organitzar un seguit de protestes i aldarulls arran de la condemna del Tribunal Suprem als principals instigadors del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i la posterior declaració d’independència de Catalunya.

(Visited 1.656 times, 1 visits today)

avui destaquem

2 comentaris a “TV3 estrena avui “Jo mai mai”, la sèrie més cara de la seva història i que ha encarregat a Abacus”

  1. Jo avui he vist el primer capítol i la veritat és que m’ha agradat molt. Els gustos de cada un són diferents i hauran opinions contradictòries, però ja dic que a mi tindria un 8. Dit això hi han Prous canals per veure altres tipus de series. FELICITATS A 3cat. Dir que no sóc un jovenet tinc 71 anys.

    Respon

Feu un comentari