L’Audiència Nacional torna a rebutjar que Jordi Pujol júnior es personi com a perjudicat en el cas Tàndem

El magistrat García Castellón argumenta que ja ha investigat els fets denunciats pel fill de l'expresident de la Generalitat

Jordi Pujol Ferrusola al Parlament, el 2015
Jordi Pujol Ferrusola al Parlament, el 2015

El magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón ha rebutjat aquest dilluns la personació de Jordi Pujol Ferrusola com a perjudicat en el cas Tàndem, argumentant que un jutjat andorrà ja ha investigat els fets denunciats pel fill de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol.

García Castellón, que ja havia rebutjat inicialment aquesta personació el 2021, ha admès ara que el recurs havia quedat “postergat involuntàriament a causa de l’ingent volum de comunicacions rebudes en aquest procediment”, difon l’ACN.

En el seu recurs, Pujol Ferrusola feia referència a la “constatació d’unes presumptes activitats delictives desenvolupades a Andorra per part de ciutadans espanyols”. Segons ell, l’Audiència Nacional hauria d’investigar aquests fets perquè els haurien comès espanyols a l’estranger.

García Castellón, però, ha mantingut que no és possible admetre Pujol Ferrusola com a perjudicat perquè no és víctima del delicte objecte d’aquest procediment, en la línia del que també defensa la Fiscalia.

Altres documents sí que podrien ser considerats com a evidència de la comissió de delictes en perjudici directe de la família Pujol Ferrusola, però el magistrat ha recordat que aquests fets ja han estat objecte d’investigació en un procediment a Andorra. És allà on el fill gran de l’expresident s’hauria de personar, conclou.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari