Illa reclama “passos” a Aragonès per pactar els pressupostos

El líder del PSC diu que s'han intensificat les converses, però que encara no hi ha una negociació

Salvador Illa

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a fer “passos” per acordar els pressupostos. “Volem que hi hagi pressupostos, però depèn que ERC i Aragonès facin el que han de fer”, ha dit aquest dilluns en una entrevista a TV3.

Segons Illa, s’han intensificat les converses, tal com ell va pactar recentment amb Aragonès, però creu que no es pot parlar encara de negociació, difon l’ACN.

El líder dels socialistes ha indicat que primer s’han de complir els acords del 2023 i després obrir una negociació de cara al 2024 basant-se en tres eixos: habitatge, seguretat i educació.

Illa, a més, ha assegurat que no té inconvenient en el fet que Aragonès vulgui esgotar la legislatura i, fins i tot, s’ha mostrat disposat a ajudar “en algunes coses”, però també ha demanat al president de la Generalitat que “governi i no administri”.

Després que ERC hagi aclamat Aragonès com a candidat per a una segona legislatura, Illa ha dit que respecta el que faci el partit que governa la Generalitat, però ha afegit que “Catalunya no necessita un candidat sinó un president”.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari