Borrell demana que la UE abordi ja “la solució dels dos estats”

L'alt representant comunitari per a la política exterior aposta per deixar de parlar d'un "procés de pau" entre Israel i Palestina

Josep Borrell

L’alt representant de la Unió Europea (UE) per a Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, ha demanat que els 27 estats membres de la UE abordin ja “la solució dels dos estats” per a Israel i Palestina.

En declaracions als mitjans aquest dilluns, abans del Consell d’Afers Exteriors que se celebra a Brussel·les, Borrell s’ha mostrat partidari de “deixar de parlar del procés de pau” i “començar a parlar de forma més concreta” de la fórmula dels dos estats.

Els ministres d’Exteriors de la UE han qualificat “d’inacceptable” el rebuig del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, a la solució dels dos estats i han assegurat que “no hi ha alternatives” per garantir la seguretat de la població.

“Quant de temps continuarà això? Poden haver-hi moltes paus, però hem de parlar de què volem fer”, ha insistit Borrell, qui ha subratllat la necessitat de treballar de forma conjunta amb el món àrab per abordar la qüestió. “És difícil, però és el nostre deure moral”, ha afegit Borrell.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari