La XAL prorroga sis mesos més ‘The Weekly Mag’ el programa setmanal pel qual Marcela Topor cobra 6.000 euros al mes

L’esposa de Carles Puigdemont haurà ingressat a final de temporada prop de 400.000 euros de la Diputació de Barcelona des de que l’abril del 2018 la va contractar

Marcela Topor acomiada el programa especial de Nadal de 'The Weekly Mag' emès el 23 de desembre del 2023

La Xarxa Audiovisual Local (XAL), entitat que aglutina els mitjans audiovisuals que depenen de la Diputació de Barcelona, ha renovat sis mesos més el contracte amb Marcela Topor pel qual, l’esposa de l’ex-president de la Generalitat Carles Puigdemont s’encarrega de dirigir i presentar el programa semanal The Weekly Mag. Topor va ser contractada per la XAL per fer aquest programa quan la Diputació de Barcelona va passar a mans de Convergència i Unió i Francesc Pena va ser nomenat conseller delegat de la plataforma audiovisual. Pena va decidir que el treball de l’esposa de Puigdemont mereixia un sou molt superior a la de tots els altres treballadors de la XAL i des de l’abril del 2018 cobra 6.000 euros mensuals.

Quan els socialistes van recuperar la presidència de la Diputació, el 2019, gràcies a un pacte amb JxCat, The Weekly Mag va continuar a la graella de la XAL. L’única diferència entre el mandat convergent i el socialista que va afectar Marcela Topor va ser que, a partir del 2020, va deixar de cobrar els mesos d’estiu que no treballava. Fa dos anys que la XAL no informa al seu portal de Transparència de quants diners cobra Topor per fer el programa. Se suposa que no li haurà retallat el salari. Si manté el sou, la Diputació de Barcelona li haurà pagat a través de la XAL uns 400.000 euros quan acabi la temporada 2023-2024 el proper mes de juny.

Que The Weekly Mag continuarà fins el juny ho confirma que el portal de transparència de la XAL ha fet públic el contracte amb l’empresa que gestiona el local on es grava el programa. El va donar a conèixer el passat dia 9 de gener. En el contracte hi consta que el gerent de la XAL va sol·licitar el 19 de desembre la contractació de l’espai AILAIC per la gravació de The Weekly Mag des de l’1 de gener fins el 30 de juny del 2024. LA XAL pagarà 27.104 euros per l’ús d’aquest local, situat a l’Eixample barceloní, a tocar de la Sagrada Família.  

The Weekly Mag és un magazine setmanal en anglès amb entrevistes, concursos i actuacions musicals que s’emet els dissabtes i té una durada d’una hora i mitja aproximada. Entre els seus col·laboradors hi ha l’enigmista Màrius Serra i l’escriptor Matthew Tree. Marcela Topor, a més de la feina a la XAL, escriu a El Punt Avuilarepublica.cat i exterior.cat, un portal digital “que explica què fa Catalunya al món”. L’últim programa es va emetre el 23 de desembre passat i el proper no es podrà veure a la XAL fins el 20 de gener.

(Visited 451 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari