Minoria Absoluta i Mediapro, de bracet en una pel•lícula que retrata la confessió de Jordi Pujol

La CCMA i Cultura han donat 1,2 milions per la realització de ‘Parenostre’, que es centra en la decisió de l’ex-president de reconèixer que va amagar una fortuna a l’estranger

Imatge extreta del 'trailer' que ha difós Minoria Absoluta de la pel·lícula 'Parenostre'

A finals de novembre va acabar el rodatge de la pel·lícula Parenostre, en la qual han col·laborat Minoria Absoluta i Mediapro. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Institut Català d’Empreses Culturals (ICEC), que depèn del Departament de Cultura, han donat 1,2 milions d’euros per la producció de Parenostre, pel·lícula que recull els dies en què l’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol va decidir fer públic que durant tot el seu mandat havia amagat una fortuna a l’estranger.

El guió de Parenostre l’ha escrit Toni Soler, propietari de Minoria Absoluta, i la direcció ha corregut a càrrec de Manuel Huerga. Josep Maria Pou interpreta Jordi Pujol i Carme Sansa fa el paper de Marta Ferrusola. El rodatge, que va durar quatre setmanes, es va realitzar íntegrament en un plató de les instal·lacions de Mediapro a Barcelona. La producció l’han compartit Minoria Absoluta, Last Minute A.I.E. -una empresa del pool audiovisual controlat per Toni Soler- i Lastor Media.

Isaac Bergadà, responsable de l’àrea de producció virtual de Mediapro, va explicar els avantatges de l’ús del plató en què s’ha enregistrat la pel·lícula: “En les filmacions convencionals la postproducció té molt pes. En les realitzades amb producció virtual la importància recau en la preproducció. La flexibilitat i el control d’aquesta mena de rodatges permeten estalviar molts diners en postproducció”.

L’ICEC va aprovar el 2021 subvencionar amb 787.615,96 euros Parenostre, repartint-los en 393.729,22 euros per Minoria Absoluta i 393.886,74 euros per Lastor Media. D’altra banda, la CCMA va signar, el 22 de juny de l’any passat, un contracte amb Last Minute A.I.E. per retribuir-li els drets d’antena amb rendiments de la pel·lícula amb 400.000 euros. En total, doncs, la pel·lícula ha rebut quasi 1,2 milions d’euros procedents de la Generalitat (1.187.615,92 euros).

Caldrà esperar a veure quan s’enllesteix la feina de postproducció per saber la data de l’estrena de Parenostre i conèixer com tracta Toni Soler en el seu guió el president de la Generalitat, la seva dona i els seus set fills, tots ells pendents des de fa dos anys i mig que comenci el judici on se’ls acusa d’associació il·lícita, blanqueig de diners, falsificació de documents i delictes contra la Hisenda Pública.

(Visited 206 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari